HPG gerillalarından çok sayıda eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının düzenlediği Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında Şemdinli’de Türk ordusunun mevzilerine yönelik eylemler gerçekleştirdiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin şunları belirtti: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ilçesinde işgalci TC ordusunun mevziilerine yönelik eylemler düzenlemiştir.

26 Haziran günü saat 14.40’da güçlerimiz Şemzinan ilçesine bağlı Şikêrê Sipî tepesinde konumlanan düşman askerlerini hedeflemiştir. Eylemde düşman mevziileri isabetli bir şekilde vurulmuş, edinilen bilgilere göre 5 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz, aynı gün saat 16.20’de Şemzinan’a bağlı Xapuşkê tepesindeki düşman askerlerine yönelik de bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HEREKOL’DA KONUMLANAN ASKERLERE EYLEM

26 Haziran günü saat 15.15’te güçlerimiz Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Bêmerişê tepesinde konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. İki koldan düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüş 2 asker de yaralanmıştır. Düşman askerleri eylemden sonra çevresini rastgele taramış, Osyan karakolu da alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

YJA STAR GÜÇLERİNDEN GÜRPINAR’DA SUİKAST EYLEMİ

YJA Star güçlerimiz, 26 Haziran günü saat 18.30’da işgalci TC ordusunun Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Şamanıs karakoluna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemlerde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

GİZLİ BİRLİKLE ÇATIŞMA

25 Haziran günü saat 08.30’da Muş’un Kavarê köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz, düşman birliği ile çatışmaya girmiştir. Çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ERZİNCAN’DA ZIRHLI ARACA YÖNELİK EYLEM

6. 25 Haziran günü saat 10.45’de Erzincan merkezinden kente bağlı Yaylabaşı karakolu istikametinde ilerleyen zırhlı bir araca yönelik güçlerimiz bir eylem düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu, çok sayıda ambulans ve zırhlı araç ile olay yerine intikal etmiştir.

İSKENDERUN’DA ÇATIŞMA

24 Haziran günü Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Karayılan alanında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”