HPG gerillalarından Bitlis’te gizli birliklere eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Sureh köyü yakınlarında konumlanan gizli birliği denetime aldığını ve düzenlenen eylemde 5 askerin öldürüldüğünü kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerde 12 askerin öldürüldüğünü, 3 askerin de yaralandığını belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

"ŞEMDİNLİ’DE TÜRK ORDUSUNA YÖNELİK EYLEM

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Ağustos günü Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ve Gever (Yüksekova) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

Saat 07.50’de güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Şemzînan’a bağlı Çeman karakolundaki askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci güçler, Siro tepesi çevresini havan topları ile bombalamıştır.

Saat 10.00’da güçlerimiz, Gever’e bağlı Bayê tepesindeki düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Saat 11.20’de YJA Star güçlerimiz, Gever’e bağlı Siser tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı çadır, mevzii ve konteynırların hedeflendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 3 ASKER DE YARALANDI

8 Ağustos günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Goste alanında bir operasyon başlatmıştı. Güçlerimiz, 15 Ağustos günü saat 17.50 sularında Kurê Mızgeftê tepesinde konumlanan operasyonun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman birliğinden tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra düşman güçleri, alanı obüs ve havan topları ile bombalamış, akşam saatlerinde de ölü ve yaralı askerleri helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

TÜRK DEVLETİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN NURETTİN ALTUN CEZALANDIRILDI

Operasyonlara öncülük eden, halkı koruculaştırmaya zorlayan ve gerillalarımızın şehadetinde rolü olan Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Qadyan köyünden olan Nurettin Altun isimli bir şahıs yapılan tüm uyarılara rağmen işgalci TC ordusu ile işbirliğine devam etmiştir. Uyarıları dikkate almayan bu şahıs, güçlerimiz tarafından 15 Ağustos günü Gever’e bağlı Merdiwanê ve Helişkê köyleri arasındaki Çemê Axırkê alanında cezalandırılmıştır.

AMED-LİCE’DE ÇATIŞMA

15 Ağustos günü saat 07.00’de Amed’in Lice ilçesine bağlı Dêrxust ve Sisê köyleri yakınlarında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Çatışmada elde edilen bilgilere göre 4 düşman askeri öldürülmüştür. Çatışmadan sonra alana indirmeler yapan işgalci TC ordusu, kobra tipi taarruz helikopterleri ile alanı bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda alanda yangın çıkmıştır. Düşman güçleri, aynı gün saat 20.00’da sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. Çatışmaya giren gerilla birliğimiz ise sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BİTLİS’TE GİZLİ BİRLİK HEDEFLENDİ: 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Ağustos günü Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Sureh köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman askerleri aynı gün saat 18.20’de güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden ateş altına alınan düşman birliğinden tespit edilebilen 5 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra kobra tipi taarruz helikopterler alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın, yöre halkına ait bağ ve bahçelere zarar vermiştir. Yine alanda bulunan korucular Xalepur köyünü de rastgele bir şekilde taramıştır.

15 Ağustos günü saat 16.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çiyayêreş alanında bulunan Elê köyü ile Cehennem tepesini bombalamıştır.”