HPG gerillaları Gabar’da operasyon birliklerini vurdu

HPG BİM, Şırnak’ta operasyona çıkan askerlere yönelik düzenlenen eylemlerde en az 5 askerin öldüğünü, 1 askerin de yaralandığını açıkladı.

Resmi sitesinde bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Şırnak’ın Gabar Dağı’nda İHA destekli operasyona çıkan askerlere yönelik 4 sabotaj eylemi yapıldığını kaydetti.

HPG BİM açıklamasının detayları şöyle:

“10 Aralık günü saat 16.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Navsera Gabar alanında insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 22.10’da güçlerimiz operasyon birliklerine yönelik 4 sabotaj eylemi düzenlemiştir. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu bu eylemlerde sayı tam netleştirilememiştir. Eylemler ardından işgalci güçler 11 Aralık günü saat 02.00’a kadar alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

11 Aralık günü saat 08.30 sularında güçlerimiz operasyon birliklerini yine sabotaj eylemleri ile hedeflemiştir. Bu eylemlerde tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda düşman askeri ise yaralanmıştır. Aynı gün saat 22.00’da işgalci güçler skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

13 Aralık günü güçlerimiz operasyonun bir birliğini denetime almış ve bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, aynı gün saat 17.30’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır.

DARGEÇİT’TE ÇATIŞMA

10 Aralık günü işgalci TC ordusu Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda bir gerilla birliğimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Rubar ve Rojger yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rubar Kerboran
Adı Soyadı: Bahoz Baysal
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Taybet – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Aralık 2017 / Mardin

 

Kod Adı: Rojger Kerboran
Adı Soyadı: Şahin Acar
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Mehdiye - Alaaddin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Aralık 2017 / Mardin

Rubar Kerboran arkadaşımız, Mardin Kerboran’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak 1988 yılında dünyaya gelmiş ve genç yaşlardan itibaren de Kürt özgürlük hareketiyle tanışmıştır. TC faşizmini erkenden tanıyan ve ona karşı aktif mücadele eden Rubar arkadaşımız bir dönem zindanlarda kalmış ve burada da düşmana boyun eğmemiştir. Zindandan çıktıktan sonra 2012 yılında yönünü Kürdistan dağlarına veren Rubar arkadaşımız, gerillaya geldiği andan itibaren iyi bir gerilla ve militan olmanın çabası içerisinde olmuştur. Çalışmalarını başarılı ve sonuç alıcı bir şekilde yürüten Rubar arkadaşımız bir dönem HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG BİM) çalışmalarında da yer almıştır. Dağ basın çalışmalarında kaldığı süre boyunca gerillanın her anını ölümsüzleştiren Rubar arkadaş, Xelillerin, Arhatların bıraktığı mirasa denk bir duruşun takipçisi olmuştur. Önder Apo’nun iyi ve başarılı bir militanı olma hedefinden şaşmayan Rubar arkadaşımız, Türk devlet faşizmine dur demek için 2016 yılında yönünü Botan sahasına vermiştir. Botan sahasında birçok alanda kalan ve kaldığı her yerde örnek biri olan Rubar arkadaş, çalışkanlığı, fedakarlığı ile öne çıkmıştır.

Rojger Kerboran arkadaşımız ise; 1991 yılında Mardin’de dünyaya gelmiştir. 2014 yılında TC faşizminin bölge gericiliğini de yanına alarak Kürt halkına saldırdığı bir dönemde gerilla saflarına katılan Rojger arkadaş mütevazi duruşu ile tanınmış ve Apocu kişiliğin temsilini yapan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. TC faşizmine karşı en ön saflarda yer alarak savaş alanlarında aktif bir katılım gösteren Rojger arkadaşımız, nefesinin son anına kadar Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiştir.

Kendi doğdukları topraklarda yaşamını yitiren her iki yoldaşımız da TC faşizmine boyun eğmeyen direnişçi Kürt geleneğinin birer temsilcisi olarak mücadelemizde anılacaklardır. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin anılarına bağlılığımızın sözünü bir kere daha yineliyoruz.”