HPG gerillaları: Düşmanın işgaline karşı birlik olmalıyız

Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline ilişkin konuşan HPG gerillaları düşmana karşı Kürt halkının birlik olması gerektiğini söyledi.

Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları ve bu saldırılara karşı HPG gerillalarının direnişi devam ediyor.

Güney Kürdistan gençlerinin Türk devletinin işgal girişimine karşı tepkilerini ortaya koyması gerektiğini söyleyen HPG gerillası Jîrwan Mihabad, "Türk devleti her gün Güney Kürdistan'ın köylerini bombalıyor. İşgalci Türk devletinin bu saldırılarına karşı Güney gençliği sessiz kalmamalı ve tavır göstermelidir. Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ'ten hiçbir farkı olmadığını gösterdi. Zaten Türk devleti DAİŞ'i kurdu ve yönünü Kürdistan'a çevirdi ama amaçlarına ulaşamadılar. Türk devleti baktı DAİŞ çeteleri ile amacına ulaşamadı bu sefer kendileri saldırmaya başladı" diye konuştu.

'KÜRT GENÇLERİ DÜŞMANA EN İYİ CEVABI PKK'YE KATILARAK VERMELİ'

Güney Kürdistanlı olan HPG gerillası Ramîn Lek, uzun süre Kerkük'te yaşadığını, daha sonra ise Kürdistan'ın özgürlüğü için PKK saflarına katıldığını belirtti. Kürdistan'ı parçalayan düşmana karşı Kürtler olarak bir sınır çizmek ve daha fazla parçalanmamak için mücadele etmek gerektiğini söyleyen HPG gerillası Ramîn Lek, "Düşmanın ayırdığı parçaları birleştirmemiz lazım. Birlik olmamız gerekiyor" dedi.

"Türk devleti ne kadar ağır silahlar kullanırsa kullansın PKK'nin iradesini kıramaz" diyen gerilla Lek, Kürt gençlerinin düşmana en iyi cevabı PKK'ye katılarak vereceğini belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı: "Ben Hewlêrli bir genç olarak suskunluğumu kırdım ve PKK saflarına katıldım. Bütün Hewlêr, Süleymaniye ve Dihok gençlerine çağrıda bulunuyorum, siz de önder Apo'nun öncülüğünde 40 yıldır devam eden bu devrime katılın."

'ERDOĞAN'IN SONU SADDAM GİBİ OLMALI'

Ranyalı olan ve 2009 yılında PKK saflarına katıldığını söyleyen HPG gerillası Şiyar Cîlo ise, Türk devletinin tüm dünyanın gözü önünde Güney Kürdistan'a saldırdığını buna karşı kimsenin bu vahşi saldırılara ses çıkarmadığını kaydetti. Güney Kürdistan halkının da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı daha fazla tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan HPG gerillası Cîlo, "Kürt halkı önderliğin fikirlerini ve ideolojisini esas alarak birlik olmalı. Güney Kürdistan'a işgal saldırıları yapan Türk devleti başta olmak üzere herkes bunu çok iyi bilsin ki Güney halkı hiçbir zaman düşmanına boyun eğmez" diye konuştu.

Güney Kürdistan'da boşalan köylere dikkat çeken gerilla Cîlo şunları söyledi: "Birçok köy boşaltılmış ve köylüler göç etmek zorunda kalmış. Bu köyleri düşmanın elinden kurtarmak için binlerce kahramanın kanı döküldü. Bizim de toprağı için canını veren o kahramanlara layık olmamız lazım. Bunun için bütün Kürtlerin birlik olması ve Saddam Hüseyin'in uğradığı sonu Erdoğan'a yaşatması gerekir."