HPG gerillaları Şırnak’ta devrimci operasyon başlattı

HPG gerillaları, 15 Ağustos atılımının 33’üncü yıl dönümünde Şırnak’ta Şehit Serdem-Şehit Nudem ismi ile devrimci hamle başlattı. Hamle kapsamında düzenlenen eylemlerde 6 asker öldürülürken, çok sayıda cephane ele geçirildi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“Güçlerimiz Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında 15 Ağustos günü Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Gostê alanında bir eylem gerçekleştirmiştir. 8 Ağustos günü işgalci TC ordusunun alanda başlattığı operasyona katılan düşman birliklerinden birinin saat 15.00 sularında Kurê Mizgeftê ile Şikêrê Sipî mıntıkaları arasında hedeflendiği eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş, 3 düşman askeri ise yaralanmıştır.

ŞIRNAK’TA ŞEHİT SERDEM-ŞEHİT NUDEM HAMLESİ BAŞLATILDI

Güçlerimiz 15 Ağustos Atılımı’nın 33. yıldönümü vesilesiyle Şırnak’ta Şehit Serdem-Şehit Nudem ismiyle devrimci bir hamle başlatmıştır.

Hamle kapsamında güçlerimiz 16 Ağustos günü saat 06.00’da Besta alanına bağlı Deriyê Beroj mıntıkasındaki 2 ayrı tepede konumlanan işgalci TC ordusunu hedeflemiştir. 2 koldan ateş altına alınan bir tepedeki düşman mevziileri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur ve tepenin denetimi tümüyle güçlerimizin eline geçmiştir. Bu tepede tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz bu tepede 1 adet Bora suikast silahı ile silaha ait dürbün ve şarjörler, 1 adet BKC silahı ile silaha ait çok sayıda mermi, 1 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet HK-33 (Melez) silahı, 1 adet termal dürbün, 1 adet el bombası, 1 adet çelik yelek ve askerlere ait birçok yaşam malzemesi ile belge ele geçirmiştir. Ayrıca askerlere ait olan 2 adet HK-33 silahı da yakılarak imha edilmiştir.

Eylemde hedeflenen 2. tepedeki düşman mevziileri de yoğun ateş altına alınmış fakat buradaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak Navyana Şêxa ve Çiyayê Nimêja karakollarını ateş altına almıştır. İsabetli bir şekilde vurulan karakol binaları ve mevziilerdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

BAŞKALE JANDARMA KARAKOLUNA EYLEM

15 Ağustos günü saat 19.00’da güçlerimiz, Van’ın Başkale ilçe jandarma karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakolda bulunan düşman mevziileri ve binaların hedeflendiği bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüş, 3 düşman askeri ise yaralanmıştır. Ayrıca eylemde hedeflenen kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilmiş, bir konteynır da darbelenmiştir. Kirpi araç ve konteynırda ölen ve yaralanan düşman askerlerinin sayısı tespit edilememiştir.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamış, bombardımanlar sonucunda bir çocuk yaralanmıştır.

CUDİ’DE ÇATIŞMA

16 Ağustos günü Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Şêx Abbas alanına bağlı Tepê Ezmana’da işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Çatışmada tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Çatışmadan sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Çatışmaya giren güçlerimiz, sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK ORDUSU LİCE’DE ORMANLARI ATEŞE VERDİ

12 Ağustos günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Kawa alanında bir operasyon başlatmıştı. Aynı gün saat 22.00’da kobra tipi taarruz helikopterleri alanı bombalamış, skorsky tipi helikopterler ise alana asker indirmiştir. Bombardımanlar sonucunda alanda yangın başlamış, yangını söndürmeye çalışan bölge halkı işgalci güçler tarafından engellenmiştir. 13 Ağustos günü sonuç alamadan çekilen operasyon birlikleri, Derik köyü ormanlığını da yakmıştır.”