HPG'den Yüksekova'da 'kontra faaliyet' uyarısı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kontra faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, AKP rejimine bağlı “özel savaş medyasının” son günlerde yayınladığı bazı yalan haberlere dikkat çekti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Son günlerde AKP’nin güdümünde olan özel savaş medyası, 31 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Susak üs bölgesinde gerçekleşen bir patlama sonucunda yaşamını yitiren Nurcan Karakaya ve bebeğinin faillerinin operasyon sonucu yakalandığı haberlerini servis etmektedir. Söz konusu operasyon sonucu yakalananların isimleri verilmekte ve özel savaş kapsamında yalan haberler yayınlanmaktadır.

AKP medyasında isimleri geçen Azad Zınar (Metin Daşdemir), Rojevin Azê Korkmaz (Evin Sevim), Serhıldan Gever (Yavuz Bozkurt) isimli şahıslar 27 Eylül 2018 tarihinde Kürt halkına ve özgürlük mücadelesine ihanet ederek düşman güçlerine teslim olmuşlardır. Teslim olan bu şahıslar düşman ile iş birliği içine girerek, Gever bölgesinde kontra faaliyetler yürütmüşlerdir.

İşgalci TC devleti özel savaş medyası aracılığı ile bu kişilerin operasyon sonucu geçtiğimiz günlerde yakalandıklarını, çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini ve bu şahısların yaşamını yitiren anne ve bebeğin failleri olduğunu servis etmesi psikolojik savaş kapsamında ele alıp, toplum üzerinde algı yaratma çabalarının manidar olduğu herkesçe bilinmelidir. Gever halkımız da bu kontralaşmış şahıslara karşı duyarlı olmalıdır.”

MARDİN’DE İKİ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Açılamada, Mardin’de 8 Mayıs günü çatışmalar yaşandığı belirtilerek, bu çatışmalarda iki gerillanın hayatını kaybettiği bilgisi verildi. HPG-BİM şunları belirtti:

“8 Mayıs günü Mardin’in Omerya (Ömerli) ilçesine bağlı Çalê alanında görevde olan bir birliğimiz, işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşmış ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemeyen bu çatışma ardından güçlerimiz, Tehnavê alanında da işgalcilere karşı çatışmaya girmiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalar esnasında son mermilerine kadar savaşan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

ÇUKURCA’DA KARAKOL YERLEŞKESİ VURULDU

Çukurca’da ise bir karakol yerleşkesinin gerillalar tarafından hedeflendiğini belirten HPG-BİM, şu bilgileri verdi: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Mayıs günü saat 08.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

MEDYA SAVAUNMA ALANLARI’NA HAVA SALDIRISI

Açıklamaya göre gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırıları da devam ediyor: “12 Mayıs günü saat 21.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”