HPG’den operasyon ve eylemlere ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kürdistan’daki operasyon ve eylemlere ilişkin yazılı açıklama yapdı. HPG, Şengal’e yönelik saldırıya ilişkin de bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

AĞRI

21 Nisan günü TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Glidağ alanında Kırê Elê ve Kırê Çiftlik mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 23 Nisan günü sonuçsuz geri çekilmiştir.

GEVER

24 Nisan günü saat 10.30-10.50 arasında güçlerimiz Hakkari’nin Gever(Yüksekova) ilçesi sınırında bulunan Elişêr, Şehit Karker, Şehit Zerdeşt ve Sivri tepeleri alanında konumlanan TC ordusu askerlerine yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

24 Nisan günü saat 17.30-17.40 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanına bağlı Tepê Ortê’yi bombalamıştır.

ŞENGAL

Kürdistan’da işgalini meşrulaştırmaya çalışan TC ordusu 25 Nisan günü saat 02.00 – 04.00 arası Şengal dağına yönelik yoğun saldırı düzenlemiştir. Birçok konumlama noktasına yapılan bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmamış, bölge halkından yurtsever bir yurttaş yaşamını yitirmiştir.