HPG’den operasyon ve bombardımana ilişkin açıklama

HPG, Türk ordusunun Şemdinli’deki operasyonu ve Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanına yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM)’in operasyon ve bombardımana ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE OPERASYON

23 Mart günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Govendê alanında kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorksy helikopterler ile indirmeler yaparak bir işgal operasyonu başlatmıştır. 26 Mart günü saat 23.00 ile 00.00 arasında kobra tipi helikopterler Herguş köyünü ve Deriyê Pan mıntıkasını bombalamıştır. Yine 26 Mart günü saat 22.00 ile 27 Mart günü saat 06.30 arasında işgalci TC ordusu Mamreşo alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

HAVA SALDIRILARI VE BOMBARDIMA

 

26 Mart günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Savaş uçakları saat 20.00 ile 21.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Dola Zergelê ve Kozine mıntıkasını, Xakurkê bölgesine bağlı Kevorkê mıntıkasını, Zap bölgesine bağlı Şkefta Brindara, Werxelê, Saca ve Çemço mıntıkalarını bombalamıştır. Yine 27 Mart günü sabah saatlerine savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şkefta Brindara yamaçlarını ve Kokerê köyü mıntıkasını bombalamıştır.

Hava saldırılarında köylülerin kullandığı bir köprünün yıkıldığı bildirildi.