HPG'den Hakkari'de üç eylem: 3 ölü

HPG gerillaları, Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde üç ayrı eylem düzenledi. Eylemlerde en az 3 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri mevzilere yönelik iki ayrı eylem düzenlediğini bildirirken, Çukurca’da da suikast yapıldığını kaydetti.

ŞEMDİNLİ’DE İKİ KOLDAN EYLEM: 2 ÖLÜ

Şemdinli’deki eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi: “24 Ekim günü saat 14.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanındaki Peşmerge Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin konumlandığı mevziilerin 2 kolda etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz aynı gün saat 15.00 sularında yine aynı tepedeki hedefleyen ikinci bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ÇUKURCA’DA SUİKAST: 1 ÖLÜ

Aynı gün Çukurca’da yapılan suikast eylemine ilişkin ise şu detaylar paylaşıldı: “24 Ekim günü saat 13.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr Karakolu’ndaki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 1 asker öldürülmüştür.”

GÜNEY KÜRDİSTAN’A HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırılarının da sürdüğünü bidirdi. “25 Ekim günü (bugün) saat 01.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lelikan ve Benasenanê köylerinin çevresini bombalamıştır. Bombardıman sonucunda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”

BEYTÜŞŞEBAP’TA OPERASYON

Türk ordusunun Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir operasyon düzenlediği ve sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini belirten HPG-BİM, şu bilgileri aktardı: “19 Ekim günü saat 18.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin alanındaki Penga Xana, Kani Şkêre ve Worgundıka köylerinde bir operasyon başlatmıştır. Taarruz tipi helikopterlerin katılımı ile başlatılan bu operasyon aynı gün saat 20.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. İşgalci güçler operasyon alanında bulunan yöre halkına baskı uygulamıştır.”