HPG’den Güney ve Kuzey Kürdistan’daki eylemlere ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan’nın Lelikan Tepesi, Bitlis ve Silopi’de Türk ordusuna yönelik eylemler hakkında yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

GÜNEY KÜRDİSTAN’IN LELİKAN TEPESİNDE EYLEM

‘’10 Nisan günü saat 12.30 sularında güçlerimiz Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Lêlikan tepesinde işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Yine aynı gün saat 14.40’ta güçlerimiz Lêlikan tepesinde işgalci askerlere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde de ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

11 Nisan günü (bugün) saat 09.30’da güçlerimiz Lêlikan tepesini bir kez daha hedeflemiştir. Tepede bulunan düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir mevziide patlama meydana gelmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BİTLİS’TE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

10 Nisan günü saat 12.30’da güçlerimiz, Bitlis’in Şêx Cuma bölgesine bağlı Mêrgelo alanında arazide konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Güçlerimiz aynı gün saat 20.30 sularında yine bu birliğe yönelik Şehit Adıl vadisinde bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde de 1 düşman askeri öldürülmüştür.

SİLOPİ’DE SABOTAJ EYLEMİ

1 Nisan günü saat 07.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan termik santrale bağlı olan yüksek gerilim hattına yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde bir yüksek gerilim hattının direği imha edilmiştir.’’