HPG’den eylemlere ilişkin açıklama: En az 7 asker öldürüldü

HPG, Hakkari ve Kars’ta düzenlenen eylem ve meydana gelen çatışmalarda çok sayıda Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Gever’de 5, Şırnak Beytüşebap’ta ise en az 2 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

GEVER

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 3 Eylül günü saat 18.45’te Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Deriyê Cafer alanındaki Deriyê Xiz mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde çok sayıda mevzii ve çadır imha edilmiş, tespit edilebilen 5 düşman askeri de öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

ŞIRNAK’TA BEYTÜŞEBAP’TA ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci TC ordusu 24 Ağustos günü akşam saatlerinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin alanı, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Çalyan ve Tirşinê alanları ile Hakkari’ye bağlı Geliyê Lêvinê alanlarında kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyonda güçlerimiz Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 28 Ağustos günü öğlen saatlerinde Faraşin, Çalyan ve Tirşinê üçgeninde operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Çok sayıda askerin öldürüldüğü bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bu işgal operasyonu 31 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 3 Eylül günü saat 17.00’da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanındaki Deriyê Berana mıntıkasında konumlanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

KARS’TAKİ OPERASYON VE ÇATIŞMA

1 Ağustos günü işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Geventepe köyü çevresinde kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 5 Ağustos günü güçlerimiz ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci güçler bu operasyonda gerilla kayıplarımızın olduğunu basına servis etmiştir. Düşman basınında geçen bilgiler gerçek dışıdır, çatışmaya giren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

HAVA SALDIRILARI

3 Eylül günü saat 21.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Duhok iline bağlı Çemankê alanındaki Çemrobotki köyü ile Zavite köyüne bağlı Geliyê Qiyametê alanını bombalamıştır. Bombardımanlardan dolayı alandaki ormanlık alanlar alev almış ve yöre halkına ait bağ ve bahçeler de büyük çapta zarar görmüştür. Alanda başlayan yangın halen devam etmektedir.’’