HPG’den eylemlere ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. HPG, Hatay’da polislere düzenlenen eylemi üstlendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Hakkari, Şırnak, Dersim ve Hatay’da Türk asker ve polislerine yönelik eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

HAKKARİ’DE DEVRİMCİ HAMLE DEVAM EDİYOR

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ve Gever (Yüksekova) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

12 Temmuz günü saat 19.30’da güçlerimiz Şemzinan’a bağlı Haruna tepesindeki işgalci TC ordusu askerlerine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

12 Temmuz günü güçlerimiz Gever’e bağlı Çarçella alanındaki Siser tepesinde konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve çadırlarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu çevre alanları ağır silahlarla rastgele taramıştır.

ŞIRNAK’DA İKİ ASKERİ ARAÇ VURULDU

10 Temmuz günü saat 10.45’de Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Tepê Çeta karakolu istikametinde ilerleyen kontralara ait 2 araca yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Eylemde 2 araç darbelenmiş, ölü ve yaralı kontra sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra Tepê Çeta karakolu Şehit Berivan alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

DERSİM’DE KARAKOLA MALZEME TAŞIYAN ARAÇ VURULDU

12 Temmuz günü saat 12.30’da işgalci TC ordusunun Dersim merkeze bağlı Pak karakoluna malzeme taşıyan bir aracı durduran güçlerimiz şoförü düşmanla işbirliği yapmaması konusunda uyarmış ve aracı yakarak imha etmiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusunun alanda başlattığı operasyon gizli birliklerin desteğinde devam etmektedir.

HATAY’DA TÜRK ASKERLERİ VURULDU

10 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Dilekli köyü arazisinde bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz operasyonun bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman askerleri 12 Temmuz günü saat 08.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

BİNGÖL’DE KONTRALAR DOLAŞIYOR

Son dönemlerde kontra birlikler gerilla güçlerimizin kıyafetlerini giyerek Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Şirik köyü ve çevre köylerde halktan erzak toplamaktadırlar.