HPG’den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca, Amed ve Bitlis’te 5 askerin öldürüldüğü, Kulp’ta ise 3 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusuna yönelik eylemler ve operasyonlara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

ÇUKURCA’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

22 Nisan günü saat 16.10’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 2 düşman askeri ise öldürülmüştür.

ANED’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Nisan günü saat 13.00’da Şırnak’ın Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı Fındıkê taburundaki bir grup askere yönelik eylem düzenlemiştir. Karakoldaki askerlerin ateş altına alındığı bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BİTLİS’TE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

22 Nisan günü sabah saatlerinde güçlerimiz, Bitlis’in Şehit Cuma alanına bağlı Sapê köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetim altına almıştır. Uzun süre takip altında tutulan bu düşman birliği aynı gün saat 17.00 sularında güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

AMED’DE ÜÇ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

17 Nisan günü işgalci TC ordusu Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Şapırnaz, Kuyê, Diyarê Mergê, Şinaz, Melül ve Dorşin tepesi ile Pasur barajı alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Yoğun teknik destek ile başlatılan operasyonda işgalci TC ordusu çok sayıda insansız hava aracının desteğinde savaş uçakları ile operasyon alanlarını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen yoğun bombardımanlar esnasında 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 19 Nisan günü alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

DERSİM’DE EYLEM

Güçlerimiz 19 Nisan günü Dersim’e bağlı Şehit Dijwar alanında yapılan karakolların inşaat çalışmalarında işgalci TC ordusu ile çalışan bir şirkete ait 4 kamyonu yakmıştı. Tüm uyarılara rağmen düşman güçleri ile çalışmaya devam eden ve aynı zamanda kontraların birebir çalıştığı bu şirkete ait 2 kepçe aracı güçlerimizce hedeflenmiştir. Hedeflenen araçlarda çalışan 2 kontra öldürülmüş, araçlar da ağır darbe almıştır.’’