HPG’den Amed’deki çatışma ve eylemlere ilişkin açıklama

HPG, 3 Nisan günü Amed’deki eylem ve çatışmalarda 4 kontra ve 3 askerin öldürüldüğü, 3 kontranın da yaralandığını bildirdi. HPG, 2 gerillanın da hayatının hayatını kaybettiğini bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 3-6 Nisan tarihleri arasında Amed’de yaşanan çatışma ve düzenlenen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

‘’3 Nisan günü saat 16.40’ta güçlerimiz Amed’in Pasur (Kulp) ilçesi ile Milika karakolu arasında Hacana köyü yakınlarında kontra bir birliğe yönelik eylem düzenlemiştir. Kontraların bulunduğu bir aracın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 kontra öldürülmüş, 3 kontra ise yaralanmıştır. Ölü ve yaralı kontraları alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçlarının desteği ile operasyona çıkan askerlere yönelik güçlerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Kısmi olarak geri çekilen operasyon 5 Nisan günü Şehit Navdar ve Şehit Kawa alanlarında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.

6 Nisan günü saat 12.30 sularında Pasur’un Çiyayê Lis alanında güçlerimiz ile işgalci askerler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yakın mesafeden göğüs göğse yaşanan çatışmada 2 asker öldürülmüş, onlarca asker ve kontra da yaralanmıştır. Çatışma ardından işgalci güçler ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalci TC ordusu aynı gün saat 14.30 sularında alanı çok sayıda kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Yaşanan bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. 8 Nisan günü sabah saatlerinde işgal operasyonu geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Reşit Agiri
Adı Soyadı: Tuncay Sinoğlu
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Birgül – Mehmet Şakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Amed

Kod Adı: Şervan Azadi
Adı Soyadı: Ömer Kaya 
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Gülseher - Resul
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Amed