HPG’den Şırnak ve Iğdır’daki eylemlere ilişkin açıklama

HPG, Iğdır’da 6 askerin öldürüldüğü, Şırnak’taki eylemde ölen ve yaralanan asker sayısının tespit edilemediğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, Şırnak’ta hayatını kaybeden 1 gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, 11 Eylül günü Şırnak ve Iğdır’da düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

ŞIRNAK ULUDERE’DE EYLEM

11 Eylül günü saat 10.30’da güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine balo Serbend ve Vacip tepelerinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı eylem düzenlemiştir. Her iki düşman tepesinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu Xantur, Partizan ve Gelîyê Pısaxa alanlarını obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.

IĞDIR’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda güçlerimizin 11 Eylül günü saat 07.40’ta Iğdır’a bağlı Dilucu alanında devriye gezen kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlediğini ve zırhlı aracın tümden imha edildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Elde edinilen son bilgilere göre araçta bulunan 6 düşman askeri öldürülmüştür.

ŞIRNAK’TA HAYATINI KAYBEDEN GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

3 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda, 11 Ağustos günü Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Piran alanına yönelik işgalci TC ordusunun havadan gerçekleştirdiği bombardıman sonucu 3 arkadaşımızın şehit düştüğünü duyurmuştuk. Aynı olayda bizimle bağlantısı kesilen Şoreş arkadaşımızın da şahadete ulaştığı tarafımızca netleştirilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şoreş Herekol
Adı Soyadı: Kemal Cengiz
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Feride - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2018 / Şırnak