HPG'den Çurkurca ve Barzan’da eylem

HPG gerillaları Hakkari’nin Çukurca ilçesinde iki askeri mevziyi imha etti, Barzan’da bir eylemde 2 askeri öldürdü. Amed kırsalında çıkan çatışmada hayatını kaybeden bir gerillanın da kimliği netleşti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 10 Ağustos günü askeri mevzi ve barınakların hedef alındığını, iki mevzinin imha edildiğini açıkladı. Ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini belirten HPG-BİM, bir diğer eylemin Güney Kürdistan’daki Barzan bölgesinde gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu eylemde, 2 askerin öldüğü bilgisi verildi. Açıklamada ayrıca Amed’deki bir çatışmada hayatını kaybettiği belirtilen bir gerillanın kimliği de verildi. Türk medyasında, başka bir gerillanın adı belirtilmişti.

ÇUKURCA’DA İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Ağustos günü saat 09.50’de Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BARZAN’DA İKİ ASKER ÖLDÜ

Aynı gün saat 20.20’de güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesindeki işgalcilere hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

KULP’TE OPERASYON

2.8 Ağustos günü işgalci TC ordusu, gizli birliklerin desteğiyle Amed’in Pasur (Kulp) ilçesi kırsalı ile Muş Güneyi alanında bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçlarının da keşif uçuşları yaptığı bu operasyon halen devam etmektedir.

BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada, 21 Temmuz’da Amed’deki bir çatışma sırasında hayatını kaybeden gerillanın Osman Gülen değil, Aram kod adlı Murat Çifçi olduğu kaydedildi. Türk medyası, sözkonusu gerillanın “Osman Gülen” olduğunu iddia etmişti.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle: “29 Temmuz tarihli açıklamamızda, 21 Temmuz günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Kıjılnehiz köyü yakınlarında bulunan ve işgalci düşmana ait bir kontrol noktasına gerilla güçlerimizin bir eylem düzenlediğini ve gerçekleşen bu eylemde 8 düşman askerinin öldürüldüğünü, yaşanan çatışmada da Aram arkadaşımızın yaralandığını ve düşmanın eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak fedaice şahadete ulaştığını bildirmiştik. Düşman basınında Aram-Osman Gülen diye işlenen arkadaşımız şehit düşmemiş, bu çatışmada şehit düşen Aram arkadaşımız, Murat Çiftçi’dir.”

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Aram Amargi
Adı Soyadı: Murat Çiftçi
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Sabriye - Nasır
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Temmuz 2018 / Amed

 

Açıklamada ayrıca gerillaya ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Aram Amargi arkadaşımız, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kürdistan’da devam eden savaşa tanıklık ederek büyüyen Aram arkadaşımız, üniversiteyi okuduğu yıllarda, sistem ve düşman çelişkilerini daha da derinden hissetmiş ve Kürt Özgürlük Mücadelesine katılma kararı almıştır. 2012 yılında gerilla saflarına katılan Aram arkadaşımız, her zaman alçakgönüllü ve mütavazi kişiliği ile bir katılımı esas almıştır. Hareketimizin tüm çalışmalarına büyük bir istek ve coşku ile katılan Aram arkadaşımız, savaşın en kızgın anlarında Amed eyaletine geçmiş ve burada kaldığı süre boyunca fedaice bir katılımı esas almıştır. Şehit düştüğü ana kadar da Önder Apo’ya bağlı bir militan olmayı başaran Aram arkadaşımız, fedaice duruşu ile Kürt halkının özgürlüğü için son mermisine kadar savaşan fedai yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Aram arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta Çiftçi ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan’la buluşma günlerine ulaşana kadar mücadelemize amansız bir şekilde sahip çıkacağımızın sözünü bir kere daha yineliyoruz.