HPG’den Çukurca’da askeri hedeflere eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Çukurca’da bir tepede bulunan askeri mevzi ve barınaklara eylem düzenlediğini bildirdi. Açıklamaya göre Türk ordusunun gerilla alanlarına yönelik hava saldırıları da devam ediyor.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada gerilla güçlerinin Çukurca’daki düzenlediği bir eylem düzenlediğini belirtirken, Türk ordusuna bağlı gizli birliklerin Beytüşşebap’ta bir operasyon başlattığını ve Türk savaş uçaklarının da gerilla alanlarına saldırı düzenlediği bilgisini verdi.

ÇUKURCA’DA ASKERİ MEVZİ VE BARINAKLARA EYLEM

Açıklamada Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen gerilla eylemine ilişkin şu detaylar yer aldı: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Ekim günü saat 16.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarını hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda ormanlık alanda yangın çıkmıştır.”

FARAŞİN’DE GİZLİ BİRLİKLERLE OPERASYON

Şırnak’ta Faraşin bölgesinde gizli pusulamalar yapıldığını belirten HPG-BİM, “11 Ekim günü saat 11.30’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin bölgesindeki Çelê Reş, Fırat Belyas ve Tırşinê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Halen devam eden bu operasyonda gizli birlikler arazide pusulamalar yapmaktadır” dedi.

GERİLLA ALANLARINA YÖNELİK HAVA SALDIRILARI

Türk ordusunun gerillanın denetimindeki Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini de belirten HPG-BİM, şu bilgileri paylaştı:

“15 Ekim günü saat 14.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır.

16 Ekim günü (bugün) saat 03.00 sularında Avaşin bölgesine bağlı Avaşin yaylalarını, saat 09.20’de ise yine Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanı ile Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara ve Gundê Fillaha alanını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”