HPG: Bradost bölgesinde 18 asker öldürüldü

HPG-BİM, Bradost bölgesinde 18 askerin öldürüldüğünü, 2 gerillanın hayatını kaybettiğini, Zap’ta ise bir drone’nin düşürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Güney Kürdistan'ın Bradost bölgesinde başlattığı operasyon ve çatışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 18 Türk askerinin öldürüldüğünü, 2 gerillanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG-BİM açıklamasında, Zap’ta ise bir drone aracının düşürüldüğü belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

BRADOST BÖLGESİNDEKİ OPERASYON VE ÇATIŞMALAR

İşgalci TC ordusunun Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bradost alanındaki başlattığı operasyon kapsamında güçlerimiz ile işgalci askerler arasında yaşanan çatışmalara ilişkin;

15 Mart günü 06.30’da Masiro tepesine sızmaya çalışan işgalci askerler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştı. Güçlerimiz operasyonun bir birliğine yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür.

Aynı gün saat 09.30 sularında düşman güçleri Partizan tepesine yönelik sızma girişiminde bulunmuş ve çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz ile düşman askerleri arasında yaşanan çatışmalarda 2 asker öldürülmüştür.

16 Mart günü güçlerimiz saat 07.00 ile 16.00 arasında Partizan ve Masiro tepelerindeki askerlere yönelik bir dizi eylem düzenlemiştir. Düşman birliklerinin hedeflendiği bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Yine aynı gün saat 12.30’da güçlerimiz Masiro tepesindeki düşman askerlerine yönelik sızma eylemi düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 7 asker öldürülmüştür. Eylem ardından alana müdahale amaçlı gelen kobra tipi taarruz helikopterleri güçlerimizin hedefi olmuştur. Ateş altına alınan kobra helikopterler alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Düşmanın İnsansız Hava Araçları (İHA) koordinesinde savaş uçakları, obüs ve havan topları ile sürekli bombaladığı alanda devam eden işgal operasyonu süreci boyunca yaşanan çatışmalarda toplam 18 düşman askeri öldürülürken, 2 arkadaşımız da şehadete ulaşmıştır.

ZAP’TA DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

16 Mart günü saat 13.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanında keşif faaliyeti yürüten işgalci TC ordusuna ait bir drone güçlerimizce vurularak düşürülmüştür.