HPG: Bir binbaşı, 10 asker, bir kontra öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin bir çok noktada düzenlediği eylemlerde biri binbaşı olmak üzere 11 asker ve bir kontranın öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre gerilla güçleri, Hakkari, Şırnak, Botan ve Avaşin’de etkili eylemler gerçekleştirdi. Çukurca’daki eylemde biri binbaşı iki rütbelinin öldürüldüğü belirtildi.

ÇUKURCA’DA BİRİ BİNBAŞI İKİ RÜTBELİ ASKER ÖLDÜ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 30 Haziran Fedai Şehit Zilan yoldaşın şehadet yıl dönümü vesilesiyle işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir” diyen HPG-BİM, Türk ordusunun “ağır darbeler” aldığı eylemlerin detaylarını şöyle verdi:

“28 Haziran günü saat 04.00’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Dawuşa köyü çevresinde kontraların desteği ile bir operasyon düzenlemiştir. Güçlerimiz, operasyonun bir birliğini denetime alarak yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde operasyon birliğindeki 1’i binbaşı olmak üzere 2 rütbeli düşmanaskeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve taarruz helikopterlerinin desteği ile Tepê Kawa, Dawuşa ve Mêrbuka alanlarına indirmeler yaparak operasyonu genişletmiştir. Bu operasyon gizli birliklerin desteği ile halen devam etmektedir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

AVAŞİN’DE EŞ ZAMANLI EYLEMLER: 6 ASKER ÖLDÜ

“29 Haziran günü saat 16.00’da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê ile bu tepenin güvenliğini sağlamaya çalışan Şikêr Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı eylemler düzenlemiştir. Her iki tepedeki düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 6 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”

ULUDERE’DE SUİKAST: 1 ASKER ÖLDÜ

“29 Haziran günü saat 08.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Serbend karakolundaki askerlere yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan 1 düşman askeri öldürülmüştür. Bu eylem 30 Haziran Fedai Şehit Zilan yoldaşın şehadet yıl dönümü vesilesiyle düzenlenmiştir.”

SİLOPİ’DE İKİ KOLDAN EYLEM: 2 ASKER ÖLDÜ

“Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 30 Haziran Fedai Şehit Zilan yoldaşın şehadet yıl dönümü vesilesiyle işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda:

28 Haziran günü saat 22.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Germita köyü yakınlarında bir nöbet kulübesi yapmaya çalışan işgalci askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin 2 koldan ateş altına alındığı bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.”

BİR KONTRA CEZALANDIRILDI

“Aynı gün güçlerimiz, Botan’da Cemal Laçin isimli bir kontrayı cezalandırmıştır. Bu şahıs 1 Temmuz 2018 tarihinde İrfan Dirok (Akif Turhan), Baran (Bayram Hakseven), Devrim (Ahmet Karaaslan) ve Şoreş (Çavuş Abbaszade) arkadaşlarımızın şehadetinde aktif rol oynamıştır. Gerillalarımızın şehadetinde rol oynayan ve düşman ile aktif bir şekilde çalışan bu şahıslar nerede ne zaman olursa olsun gereken cezayı alacaklardır.”

ULUDERE’DE OPERASYON

Türk ordusunun Uludere’de başlattığı bir operasyonun sonuçsu çekildiği belirtildi: “29 Haziran günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban ilçesine bağlı Boğaza Kêlê ve Qaplana alanlarında çok sayıda askerin katılımı ile bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

ŞEMDİNLİ’DE 4 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

HPG-BİM, Şemdinli’de yaşanan çatışmalarda üç gerillanın hayatını kaybettiği, birinin de yaralı haldeyken esir düşmemek için üzerindeki bombayı patlattığını ifade etti.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“24 Haziran günü akşam saatlerinde güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tuyê ve Pola köyleri arasında işgalci TC ordusunun askerleri ile karşılaşmış ve çatışmaya girmişlerdir. Yaşanan bu çatışmalarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmış, 1 arkadaşımız da yaralandıktan sonra düşman eline geçmemek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Bu çatışmalarda 4 düşman askeri yaralanmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

ZAGROS’A HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, son olarak, “27 Haziran günü saat 21.30 ile 22.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Zagros bölgesinde bulunan Çarçella alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.