HPG: Bilen kardeşler TC ordusunca bilinçli katledildi

HPG, Silopi’de Servet ve Diyar Bilen kardeşlerin Türk ordusu tarafından planlı bir şekilde katledildiğini belirtti. HPG, başta bu saldırı olmak üzere tüm katliam, baskı ve işkencelerin hesabının sorulacağını vurguladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi; Servet ve Diyar bilen kardeşlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

17 Nisan 2019 tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Tepê Nasır ve Xınıs köyleri arasında yeni bir güvenlik yolu yaptığını ve 16 Nisan günü sabah saatlerinde Tepê Nasır’da yol çalışması yürüten düşmanın iş makinelerine yönelik güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlendiğini ve bir iş makinesinin tümden imha edildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bu eylem ardından güçlerimiz olay yerine müdahale etmeye çalışan kontralara ait bir araca yönelik ikinci bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Aracın tümden imha edildiği ve çok sayıda kontranın öldürüldüğü bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK ORDUSU YOLA MAYIN DÖŞEDİ

İşgalci TC ordusu bu eylemler ardından gizli birliklerin desteği ile alanda kısmi operasyonlar düzenlemiştir. Araç enkazlarının 5 Mayıs gününe kadar alandan kaldırmayan işgalci TC ordusu, aynı gün araç enkazlarını kaldırdıktan sonra Silopi’ye bağlı Çemka ve Zêtka köyleri arasında bir mayın döşemiştir. Mayını döşeyen işgalci TC güçleri, bölgede piknikten dönen Servet ve Diyar Bilen isimli 2 yurtsever insanımızın bulunduğu araçta bu mayını bilinçli ve planlı bir şekilde patlatmıştır. Alçakça planlanan patlama sonucunda Servet ve Diyar kardeşler şehadete ulaşmıştır.

Gerillanın son dönemde işgalcilere yönelik düzenlediği başarılı eylemler ardından, TC devleti yine kirli oyunlarını devreye koyarak sivil insanlarımızı hedeflemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırı faşist TC devletinin sivilleri hedeflediği ilk saldırı olmamıştır. Faşist TC rejimi şimdiye kadar Kürdistan’da binlerce sivil insanımızı katletmiştir. İşgalci TC devletinin özel olarak planladığı bu Silopi katliamını da özel savaş medyası aracılığı ile PKK’nin yaptığını servis etmiştir. Soykırımcı TC ordusu bilinçli ve örgütlü bir şekilde öncü ve yurtsever tüm Kürt halkını hedeflemektedir.

BU ALÇAKÇA SALDIRININ HESABI SORULACAK

Faşist TC devleti başta bu alçakça saldırı olmak üzere gerçekleştirdiği tüm katliam, baskı ve işkencelere karşı Halk Savunma Güçleri olarak hesabı sorulacaktır.

Bu temelde bu olayda şehit düşen Servet ve Diyar kardeşlerin başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin anılarını mücadelemizi yükselterek yaşatacağımızı sözünü bir kez daha yineliyoruz.”