HPG BİM: Devletin baskıları kararlı duruşla boşa çıkarılacak

HPG BİM: AKP devleti, çok güçlü olduğunu, tankları ve uçaklarının bulunduğunu söylüyorsa, neden halkımızın kendisiyle operasyonlara katılmasını dayatıyor. Halkımız şunu söylemelidir; ‘Madem güçlüsünüz, o zaman gidip kendiniz operasyon yapın.’

HPG BİM, sömürgeci Türk devletinin, Kürdistan’da yurtseverlere yönelik baskı uygulayarak, gerillayı dışlamaya, ihbar etmeye, hatta gerillaya karşı savaşmaya zorladığını belirterek, “Çaresiz ve aciz bir biçimde yöre halkına uygulanan baskı, işkence ve tehdit politikaları, bizlerin ve halkımızın kararlı duruşuyla boşa çıkarılacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Osyan (Doğanköy) köyü halkına yönelik gerillaya karşı savaşma, ihbar etme vb. baskılara dikkat çekerek, bu uygulamaların sonuç vermeyeceğini belirtti.

HPG BİM açıklamasında, “Sömürgeci Türk devleti, tüm Kürdistan’da yurtsever halkımıza baskı uygulayarak gerillayı dışlamaya, ihbar etmeye hatta gerillaya karşı savaşmaya zorlamaktadır. Bu konuda tarihten beri bilinen, Kürdü Kürde kırdırtma politikasında ısrar etmektedir. Bunun en çarpıcı örneklerinden birisi Osyan Köyü’ne ve halkına yapılan baskıdır.

Osyan Köyü halkına ve aile ileri gelenlerine ‘ya operasyonlarda bize öncülük yaparsınız ya da sizi cezaevlerinde çürüteceğiz’ diyerek tehditler savuran Türk devletinin bölgedeki faşist yetkilileri, bölgedeki yurtsever halka gözdağı vermektedir.

Hareketimize ve mücadelemize destek veriyor bahanesi ile koruculaştırılmaya çalışılan bölge halkımız, her zaman olduğu gibi, kendi onuru ve şerefi için, bir Kürdistanlıya yaraşır şekilde, kendine düşmanlık anlamına gelecek hiçbir faaliyete girmemiştir.

AKP devleti, çok güçlü olduğunu, tankları ve uçaklarının bulunduğunu söylüyorsa, neden halkımızın kendisiyle operasyonlara katılmasını dayatıyor. Halkımız şunu söylemelidir; ‘Madem güçlüsünüz, o zaman gidip kendiniz operasyon yapın.’

Siirt’in Pervari ilçesi Doğanköy (Osyan) ileri gelenlerine yönelik yapılan baskı ve zorla gerillalarımıza karşı yapılan operasyonlara katılmalarının istenmesi, Türk devletinin Hareketimize dönük yaptığı operasyonların sonuçsuz kaldığına işaret eden önemli bir örnektir. Çaresiz ve aciz bir biçimde yöre halkına uygulanan baskı, işkence ve tehdit politikaları, bizlerin ve halkımızın kararlı duruşuyla boşa çıkarılacaktır” dedi.