HPG BİM’den düzeltme

HPG BİM, farklı tarihlerde şehit ilanlarına ilişkin düzeltme yayınladı.

 

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, farklı tarihlerdeki şehit ilanlarına ilişkin bir düzenleme yaptı.

HPG BİM açıklamasında şunlara yer verdi:

“5 Mayıs günü yaptığımız açıklamada, 4-20 Mart günleri arasında Türk ordusunun Amed’in Şehit Remzi alanına yaptığı operasyonda şehit düşen Dıjwar arkadaşımızın sadece kod ismini vermiştik. Dıjwar arkadaşımızın geniş sicil bilgileri şöyledir;

Şehit olan gerillalarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dıjwar Agır
Adı Soyadı: Yakup Bulut
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Beytiye - Kadri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4-20 Mart 2017 / Amed

10 Mayıs günü açıklamamızda, 27-29 Nisan tarihleri arası Dersim'e bağlı Aliboğazı’nda kapsamlı düşman operasyonunda şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgilerini açıklamıştık. Şehit olarak açıkladığımız Şilan Kobani (Dicle Bozan) arkadaşımız şehit olmamış, yaralı bir şekilde düşmana esir düşmüştür. Şehit olarak ilan edilen Fırat Piro (Sercan Edis) ve esir olarak açıklanan Axin Amed (Leyla Güneş) ise düşman güçlerine teslim olmuşlardır.

28 Nisan günü açıklamamızda, 24 Şubat tarihinde Bitlis'e bağlı (Garzan) Şehit Mizgin alanında TC ordusu tarafından kapsamlı operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonda 10 gerillamızın şehit olduğunu belirtmiştik. Şehit olarak açıkladığımız Zeynel Alıki (Ercan Aras) arkadaşımız şehit olmamış, düşman güçlerine esir düşmüştür. Bu olayda şehit olan Tekoşer Elih (Abdulmelik Gönül) arkadaşımızdır.

Şehit olan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Tekoşer Elih
Adı Soyadı: Abdulmelik Gönül
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Makbule - Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Şubat 2017 / Bitlis

1 Temmuz günü yaptığımız açıklamada, 13 Ocak tarihinde Bitlis merkeze bağlı kırsal alanda Türk ordusunun gerçekleştirmiş olduğu kapsamlı operasyonda 6 arkadaşımızın şehit olduğu bilgisini paylaşmıştık. Şehit olarak açıkladığımız Adıl Koçer (Sedat Kaya) düşman güçlerine teslim olmuştur. Sicil bilgisini sonradan netleştirdiğimiz Adıl Amed (Mehmet Mazlum Ateş) arkadaşımız ise şehit olmuştur. Şehit olan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Adıl Amed
Adı Soyadı: Mehmet Mazlum Ateş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Rındıfe - Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ocak 2017 / Bitlis