HPG BİM: Şehit Helmet anısına gerillalardan bir dizi güçlü eylem

HPG BİM, Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde 1 üsteğmen, 1 onbaşı olmak üzere çok sayıda askerin öldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG ve YJA Star gerillalarının Şehit Helmet anısına düzenlediği bir dizi eylemde Türk ordusuna ağır darbe vurulduğunu belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“5 Temmuz günü işgalci TC devletine ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesinde, yerel ajanların işbirliği ile düzenlenen saldırı sonucunda KCK Başkalık Konseyi üyesi Helmet yoldaşımız ile Şahin ve Devran yoldaşlarımız ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır. 

PKK saflarında 25 yıl boyunca mücadele yürüten Helmet yoldaş, partimiz PKK içerisinde önemli bir yere sahipti. Güney Kürdistan halkının yiğit evladı Helmet yoldaş, Kürt halkının özgürlüğü ve ulusal birliği için her türlü devrimci görevleri Apocu militanlık çizgisinde yürütmüş, çok değerli emeklerin sahibi olmuştur.

Hiç şüphesiz gerçekleştirilen bu saldırı Önderlik çizgisine ve halkımızın ulusal birliğine karşı yapılmış bir saldırıdır. Helmet yoldaş bizim de öncü bir komutanımız olmakla beraber Kürdistan halkının ulusal birliği için yürüttüğü mücadele çok büyük ve değerli bir mücadeledir. İşgalci TC ordusunun yerel işbirlikçilerle ortaklaşa geliştirdiği bu alçakça ve haince saldırının hesabı mutlaka sorulacak ve yoldaşımızın kanı yerde kalmayacaktır. Helmet yoldaş Demokratik Ortadoğu ve Özgür Kürdistan mücadelesi için verdiği büyük hizmetler mutlaka başarıya ulaştırılarak, anısı mücadelemizde yaşatılacaktır. 

Bu temelde öncü komutan ve büyük devrimci Şehit Helmet (Dîyar Xerib Muhammed) yoldaş ile partimizin çok değerli militanları Şehit Şahin ve Şehit Devran yoldaşları derin saygı, sevgi ve minnetle anıyor, değerli ailelerine ve yurtsever Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz.

GERİLLADAN SABOTAJ EYLEMİ: 1 ÜSTEĞMEN VE 1 ON BAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci TC devletinin ve yerel işbirlikçilerin ortaklaşa gerçekleştirdiği alçakça saldırıya karşılık olarak güçlerimiz, Helmet yoldaş ve beraberinde şehit düşen 2 arkadaş anısına birçok alanda işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda:

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 9 Temmuz günü saat 08.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Rubarok beldesinden Medya Savunma Alanları’na bağlı Avaşin bölgesindeki Tepê Xwedê alanına doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait 2 askeri kamyona yönelik sabotaj taktiği ile bir eylem düzenlemiştir. Hedeflenen düşman araçlarından 1’i tümden imha edilmiş, diğer araç ise darbelenmiştir. Ölü ve yaralı düşman askeri sayısının daha fazla olduğu değerlendirildiği bu eylemde tespit edilebilen 1 üsteğmen ve 1 onbaşı öldürülürken, 2 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından obüs, havan ve kobra tipi helikopterler ile eylem alanını rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Hamle kapsamında güçlerimiz, 8 Temmuz günü saat 19.40’ta Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Deriyê Cafer alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 ayrı koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 düşman askeri öldürülmüştür.

İşgalci TC ordusu bir süredir Van’ın Özalp ilçesi girişinde bir güvenlik noktası yapmaktadır. Güçlerimiz, devam eden bu inşaatın güvenliğini sağlamaya çalışan polislere yönelik 6 Temmuz günü Botan sahasında devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde bir eylem düzenlemiştir. Bir polis grubunun hedef alınıp vurulduğu bu eylemde 2 polis öldürülmüş, 3 polis ise yaralanmıştır.

Her 3 eylemi gerçekleştiren güçlerimiz, sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK ORDUSUNUN GEVER’DE BAŞLATTIĞI OPERASYON SÜRÜYOR

5 Temmuz günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Gever'in Geliyê Doski alanında bulunan Berdereş, Babawa ve Sêguza köylerinde bir operasyon başlatmıştır. Alanda başlatılan operasyon halen devam etmektedir.

DÖRTYOL KIRSALINDA ÇATIŞMA: ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

1 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. 2 Temmuz günü Ovacık ile Tokdağ yaylaları arasında güçlerimiz, işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşmış ve çatışmaya girmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüş ve yaralanmıştır. Çatışmada düşman birliklerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan 1 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Aynı gün saat 17.30’da güçlerimiz operasyonun bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. 8 Temmuz günü kısmi olarak alandan çekilen operasyon gizli birliklerin alandaki pusulamaları ile devam etmektedir. Operasyonda şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK MEDYASI ŞAHADETLERLE İLGİLİ YALAN HABER YAYINLIYOR

7 Temmuz günü saat 16.30 sularında işgalci TC ordusu Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Yünsun yaylası alanına yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

İşgalci TC ordusu havuz medyasında, gerçekleştirilen operasyon ve saldırılarda 3 arkadaşımızın şehit düştüğü yalan haberlerini paylaşmıştır. 2 Temmuz günü yaşanan çatışmada şehadete ulaşan 1 arkadaşımız dışında herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI KÖYLERİ BOMBALADI

9 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Stuna alanını saat 09.00’da, Heftanin bölgesine bağlı Şilane köyü çevresi ile Xantur alanını saat 19.00 sularında bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”