HPG: Amed’i işgal operasyonu hüsranla sonuçlanmıştır

Türk ordusunun Amed’in ilçelerinde başlattığı operasyonun sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini belirten HPG BİM, işgal güçlerinin operasyon esnasında daha Kürdistanlı yurtseverleri trafik kazaları adı altında katlettiğini vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci Türk ordusunun on binlerce asker, korucu ve kontradan oluşan işgal güçlerinin Mayıs ayında Amed’in Lice, Kocaköy, Hani, Hazro, Dicle ve Silvan ilçeleri kırsalına yönelik başlattığı operasyonun sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini belirtti.

HPG BİM açıklamasında Türk ordusunun Amed’deki operasyonuna ilişkin şunları belirtti: “İşgalci TC ordusunun on binlerce asker, korucu ve kontradan oluşan işgal güçlerinin Mayıs ayında Amed’in Lice, Karaz (Kocaköy), Hênê (Hani), Hezro (Hazro), Piran (Dicle) ve Farqin (Silvan) ilçeleri ve kırsalına yönelik başlattığı operasyon sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

24 saat aralıksız havadan keşif ve yerden istihbarat desteğiyle, en modern silah gücüne dayanan işgal güçlerinin bir ayı aşan operasyonu büyük bir hezimetle sonuçlanmıştır. Güçlerimizi imha etmeyi hedefleyen operasyon amacına ulaşamadığı gibi gizli ve düzenli ordu birlikleri sürekli hedef alınarak işgal güçlerine ağır darbeler vurulmuştur.

Tüm operasyon boyunca, düşman üzerine büyük bir cesaretle giderken şehadete ulaşan 2 yoldaşımız ve esir düşen 1 arkadaşımız dışında herhangi bir gerilla kaybımız olmamıştır.

Buna karşın işgal güçleri bölge halkına yönelik yoğun baskı ve işkence uygulamıştır. Operasyon yürütülen alanlarda bir ayı aşkın bir süredir yasak uygulayan; köylülerin köylerine girmesine, toprağını işlemesine, hayvanlarını otlatmasına izin vermeyen düşman güçleri keyfi tutuklamalar ve insan haklarına aykırı yaklaşımlarla halkı korkutmak istemiştir. Halkımız skorsky tipi helikopterlerle köylerinden alınıp karakollara götürülmüş ve açıkça tehdit edilmişlerdir.

Bununla da yetinmeyen işgal güçleri operasyon esnasında daha önce tespit ettikleri yurtsever insanlarımızı trafik kazaları adı altında katletmekten geri durmamıştır. Amed’in Lice ilçesine bağlı Güçlü köyü yakınlarında bir polis aracı ile sivil bir aracın kaza yaptığı ve 5 sivilin yaşamını yitirdiği haberi de bu katliamı gizlemenin kılıfı olmuştur. Halkımızı yıldırmaya, gerillayla halk arasındaki köprüyü yıkmaya dönük bu katliam girişimlerine, baskı, şiddet ve işkence politikalarına rağmen işgalci TC ordusu umduğunu bulamamış ve başarısız bir şekilde operasyonunu geri çekmek zorunda kalmıştır.”