HPG: Amed’deki işgal operasyonu sonuçsuz geri çekilmiştir

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Amed’de başlattığı operasyonun sonuçsuz geri çekildiğini belirtti.

HPG Şemdinli’deki gerilla eylemleri ve Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin de bilgi verdi. Açıklamada, YJA-Star’ın Şemdinli’deki eyleminde 4 askerin öldürüldüğü belirtildi.

HPG-BİM açıklaması şöyle:

AMED’DEKİ OPERASYON

20 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Hazro, Kulp, Farqin (Silvan) ve Lice ilçelerinde 10 bin asker ve korucunun katılımı ile geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Operasyona Farqin’e bağlı Sêdeknê, Boşatê ve Teverzê köyünün kontraları da öncülük etmiştir.

Farqin ilçesine bağlı Şehit Kawa alanı ile Kevirê Spî mıntıkasını kapsayan operasyonda birçok köyde sokağa çıkma yasağı ilan eden işgalci güçler köylere baskınlar yapmış ve halka işkence uygulamıştır. Şehit Kawa alanındaki operasyon 23 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

22 Eylül günü güçlerimiz Lice ilçesine bağlı Zirê köyü yakınlarında operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde elde edinilen bilgilere göre 2 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci güçler ölü ve yaralı askerleri ambulans ve sivil araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün saat 18.30’da alandaki operasyon birlikleri Lice’ye bağlı Dahla Zirê mıntıkasında birbirlerini vurmuş, fakat kayıpları hakkında net bilgiye ulaşılamamıştır.

23 Eylül günü kısmen geri çekilen operasyonu yürüten gizli birlikler, 24 Eylül günü Lice’ye bağlı Enteknê Cuwar köyünü basmış ve köy halkına şiddet uygulamıştır.

25 Eylül günü alandaki işgal operasyonu sonuç alamadan geri çekilmiştir.

ŞEMDİNLİ’DE SABOTAJ EYLEMLERİ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

24 Eylül günü sabah saatlerinde YJA Star güçlerimiz, Toranser mıntıkasına bağlı Tepê Sor’da konumlanmaya çalışan işgalci güçlere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından işgalci güçler tepeyi bırakmak zorunda kalmıştır.

25 Eylül günü saat 15.00’da Sivri tepesinden Leylek tepesi istikametinde ilerleyen askeri bir araç güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan araç darbelenmiş ve geri çekilmiştir. Eş zamanlı olarak Leylek tepesini de hedefleyen güçlerimiz bir ağır silah mevziisini darbelemiştir. Eylemlerdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

YJA-STAR EYLEMİ: 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

26 Eylül günü saat 07.10’da YJA Star güçlerimiz, Şikêrê Spi tepesindeki işgalci güçlerin hareketli bir birliğine yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğinden tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ŞIRNAK’TA BOMBARDIMAN

25 Eylül günü saat 16.30 ile 18.30 arasında işgalci güçlere ait kobra tipi taarruz helikopterleri Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Çırav alanını bombalamıştır.

Aynı gün saat 21.30 ile 23.00 arasında kobra tipi helikopterler Siirt’e bağlı Herekol bölgesindeki Gunavê alanını bombalamıştır.

ZAP’A SALDIRI

26 Eylül günü saat 02.45’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Zap bölgesine bağlı Karker mıntıkasını bombalamıştır.