HPG: Amed’de zırhlı araç imha edildi, 8 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusuna ait bir zırhlı aracın imha edildiği ve 8 askerin öldüğünü bildirdi. Eylem ardından hava destekli operasyonda yaşanan çatışmalarda 3 gerilla hayatını kaybetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Amed’deki gerilla eylemi ve Türk ordusunun operasyonuna ilişkin detaylar verdi.

Açıklamada gerilla eyleminde bir aracın imha edildiği ve 8 askerin öldüğü belirtildi: “29 Mart günü saat 13.30 sularında güçlerimiz, Amed’in Hazro ilçesi ile Hordof kontrol noktası arasında işgalci TC ordusuna ait kobra tipi zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan zırhlı araç etkili bir şekilde vurulmuştur. İsabetli bir şekilde vurulan zırhlı araç yanmış ve içindeki cephanenin patlamasıyla tümden imha olmuştur. Bu eylemde tespit edilebilen 8 düşman askeri ise öldürülmüştür.”

3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

“Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğiyle alana skorsky helikopterler ile indirmeler yaparak bir operasyon başlatmıştır” diyen HPG-BİM, şu detayları verdi: “Aynı gün saat 16.00 sularında işgalci TC ordusu Meraniyê köyü alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Yaşanan bu bombardımanlarda Tekoşer ve Akif arkadaşımız şehadete ulaşmış, Rêber arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralanan Rêber arkadaşımız düşman güçlerine esir düşmemek için kendi bombasını kendinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. 3 gün devam eden operasyon boyunca Hazro - Kulp yolunu trafiğe kapatan işgalci TC ordusu, imha edilen aracın enkazını da vinç ile alandan kaldırmıştır. Operasyon 1 Nisan günü geri çekilmiştir.”

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Akif Bagok
Adı Soyadı: Diyar Gümüşay
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Mehdiye - Mirza
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mart 2018 / Amed

Kod Adı: Rêber Andok
Adı Soyadı: Ali Tekin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emo - Sabri  
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mart 2018 / Amed

Kod Adı: Tekoşer Cudi
Adı Soyadı: İdris Uzkaş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Kerime - Habip  
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mart 2018 / Amed

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, Türk devletinin 1 Nisan’da gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Saat 18.30 ile 21.00 arasında savaş uçakları Kandil bölgesine bağlı Dola Bedrana alanını ve Şehit Harun Şehitliği'ni bombalamıştır. Yine saat 19.30 ile 20.00 arasında savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Arê boğazını, Lolan köprüsünü, Şehit Bêritan köprüsünü ve Xakurkê köprüsünü bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar sonucunda yöre haklına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.”