HPG: Ağrı, Hakkari ve Şırnak’ta işgalci güçler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi Hakkari, Şırnak ve Ağrı’da düzenlenen eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından verilen bilgiler şöyle:

AĞRI

18 Ocak günü güçlerimiz saat 10.00’da Ağrı’nın Glidağ alanında Kırê Serbend mıntıkasında İran ile TC arasındaki sınırda duvar çalışması yapan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu askeri birlikte tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ve İran ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

HAKKARİ

15 Ocak günü saat 11.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman mevziilerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

17 Ocak günü güçlerimiz Koordine tepesindeki düşman mevziilerini 2. defa hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan 3 düşman mevziisi imha edilmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

18 Ocak günü saat 10.20’de güçlerimiz yine Koordine tepesindeki işgalci TC ordusunun mevziilerine yönelik bir eylem daha düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞIRNAK

18 Ocak günü saat 14.15’te güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Şehit Kendal tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, 1 mevzii ile 1 kule imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.