HPG: Şırnak ve Hakkari’de işgal güçleri vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerde en az 8 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 7 Nisan günü Şırnak ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG, Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında da bilgi verdi.

Açıklama şöyle:

BESTA’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

‘’Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 7 Nisan günü saat 09.00’da Şırnak’ın Navyana Şêxa karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

GEVER’DE 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

7 Nisan günü saat 08.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. 3 koldan yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 6 asker öldürülmüştür. İşgalci güçler ölü ve yaralı askerleri gece saatlerinde skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

ÇUKURCA’DA ÖLÜ VE YARALI ASKERLER VAR

7 Nisan günü saat 09.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan mevzii, çadır ve binaların hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GÜNEY KÜRDİSTAN’DA SABOTAJ EYLEMİ

7 Nisan günü saat 14.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Tepê Lelikan’da işgalci TC ordusuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

7 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardıman düzenlemiştir. Bu kapsamda; saat 09.30 ile 10.30 arasında savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Kanikırej yamacını, Xakurkê suyu etrafını ve Ermuş alanını, saat 10.00 ile 12.00 arasında Metina bölgesine bağlı Kestê köyü çevresini, saat 13.00’da ise Zap bölgesine bağlı Karker alanını bombalamıştır.’’