HPG, Şırnak, Amed ve Bitlis’te vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin Şırnak, Amed ve Bitlis’te Türk işgal güçlerine karşı bir dizi eylem gerçekleştirdiğini ve çok sayıda askerin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre Gabar’da bir suikast eyleminde bir asker öldü, Çırav alanında çıkan çatışmada 4 asker ve 2 kontra öldü, 3 gerilla hayatını kaybetti, Lice’de özel harekat noktaları iki koldan yoğun ateş altına alındı, bilanço netleştirilemedi, son olarak Tatvan’da bir operasyon birliği denetime alınarak vuruldu. HPG, Türk devletinin Xakurkê ve Zap’a yönelik hava saldırıları düzenlediğini de bildirdi.

Açıklamada yer alan detaylar şöyle:

GABAR’DA SUİKAST EYLEMİ

“1. 30 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar bölgesine bağlı Fındıkê alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, operasyonun bir birliğini bir süre denetim altına aldıktan sonra sahada başlatılan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında aynı gün saat 12.00’da bu düşman birliğini hedefleyen bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

ÇIRAV ALANINDA ÇATIŞMA: 6 İŞGALCİ ÖLDÜ

17 Mayıs günü işgalci TC ordusu Gabar’ın Çırav alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda düşmanın bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz, burada çatışmaya girmiştir. Yaşanan bu yoğun çatışmalarda 4 asker ve 2 kontra öldürülmüştür.

3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ, ROJBİN GEVER HAYATTA

Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız da şehadete ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu özel savaş medyası aracılığı ile bu çatışmada Rojbin Gever arkadaşımızın şehadete ulaştığı yalan haberleri kamuoyuna servis etmiştir. Arkadaşımız görevi başında bulunmaktadır. Halkımız, işgalcilerin psikolojik savaş temelinde yaptığı bu yalan haberlere itibar etmemelidir. Şehadete ulaşan 3 arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

LİCE’DE ÖZEL HAREKAT NOKTALARINA EYLEM

28 Mayıs günü saat 01.30’da güçlerimiz, Amed’in Lice ilçe merkezinde bulunan PÖH (Polis Özel Harekat) kontrol noktalarına yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı kulübelerin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, 1 düşman kulübesi tümden imha edilmiş ve çok sayıda PÖH elamanı öldürülmüştür. Eylem ardından zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, kontrol noktalarını da tamamen bırakmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TATVAN’DA OPERASYON BİRLİĞİ DENETİME ALINDI, VURULDU

3. 24 Mayıs günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Geliyê Keşan alanında bir operasyon başlatmış ve alanda pusulamalar yapmıştır. Güçlerimiz aynı gün pusulama yapan operasyonun bir birliğini denetime almış ve saat 16.30 sularında bu birliği hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından saat 22.30 sularında işgalci TC ordusu taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile operasyon alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamış olup, işgalci TC devleti bu operasyonda gerilla kayıplarının olduğu yalan haberlerini servis etmiştir.

XAKURKÊ VE ZAP’A HAVA SALDIRILARI

4. 30 Mayıs günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları saat 06.00 ile 06.30 arasında Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Çıl û Çar vadisini, saat 08.30 sularında ise Zap bölgesine bağlı Zap suyu çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”