HPG: Şemdinli ve Çukurca’da 8 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şemdinli ve Çukurca’da düzenlenen eylemlerde en az 8 askerin öldüğünü bildirdi. Yüksekova ve Gürpınar’da ise 4 gerillanın hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

HPG-BİM, Şemdinli, Yüksekova, Çukurca ve Gürpınar’da gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Şemdinli’de “güvenlik yolu”na çalışan bir araç imha edilirken, Rubarok alanında bir karakol yerleşkesi yoğun ateş altına alındı. Bu eylemde 1 askerin öldüğü, 3’ünün yaralandığı belirtildi.

Çukurca’da Kordine tepesine yönelik eylemde ise en az 7 askerin öldüğü açıklandı. HPG açıklamasında Yüksekova ve Gürpınar’da dört gerillanın da hayatını kaybettiğini bildirdi.

‘GÜVENLİK YOLU’NA EYLEM

HPG-BİM’in çatışmalara ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik Hakkari’de eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

İşgalci TC ordusu bir süredir Şemzînan (Şemdinli) ilçesine Mawa ve Bêgijnê köyleri arasında güvenlik yolu yapmaktadır. Güçlerimiz bu yolun ihalesini alan Bedel Demir isimli şahsı ve işçileri daha önceden uyarmışlardı. Tüm uyarılara rağmen yol çalışmasına devam eden bu şahsa ait amarog tipi aracı ve içindeki malzemeler 8 Ağustos günü Mawa ve Bêgijnê köyleri arasında güçlerimizce yakılmıştır.

RUBAROK’TA KARAKOL HEDEFLENDİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

9 Ağustos günü saat 09.15’te güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Rubarok alanındaki Sunê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesindeki mevzii ve barınakların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler, alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 11.00’da güçlerimiz, Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 7 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler, alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar ardından Koordine ve Şehit Munzur alanlarında yangın çıkmıştır.

YÜKSEKOVA’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA: 2 GARİLLA HAYATINI KAYBETTİ

8 Ağustos günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Meskan köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. 9 Ağustos günü sabah saatlerinde görevde olan bir birliğimiz ile işgalci güçler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine ağır darbeler vuran ve son mermilerine kadar kahramanca savaşan Reşit ve Rızgar yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GÜRPINAR’DA ZIRHLI ARACA SABOTAJ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 7 Ağustos günü saat 07.00’da Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Xırabeder ve Bilisava köyleri arasında kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Zırhlı aracın darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GÜRPINAR’DA İKİ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Yoğun teknik kullanan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı fedaice savaşan Cemil ve Çiyager arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”