HPG: Şemdinli’de 1 kontra cezalandırıldı, Sidekan'da 2 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde operasyon başlatan Türk ordusuna düzenlenen suikast eylemlerinde iki askerin öldürüldüğü, Şemdinli’de bir kontranın cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Türk ordusunun Sidekan’a bağlı Arê bölgesini yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra, indirmeler yaparak operasyon başlattığını bildirdi. Bu alanda gerilla güçlerinin düzenlediği suikast eylemlerinde en az 2 işgalcinin öldürüldüğü bilgisi verildi. Şemdinli’de ise 8 gerillanın hayatını kaybetmesinde rolü olduğu belirtilen bir kontranın cezalandırıldığı belirtildi.

SİDEKAN YOĞUN BİR ŞEKİLDE BOMBALANDI

HPG’nin açıklamasında şu detaylar yer aldı:

“28 Eylül günü (bugün) saat 01.00 ile 03.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’ın Arê bölgesine bağlı Şehit Rozerin Tepesi’ni yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından Skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapan işgalci güçler alanda bir işgal operasyonu başlatmıştır.

SUİKAST EYLELERİ: 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz bugün sabah 07.00 ile 07.30 saatleri arasında operasyon birliklerine yönelik bir takım sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Alandaki işgal operasyonu halen devam etmektedir.

ŞEMDİNLİ’DE BİR KONTRA CEZALANDIRILDI

27 Eylül günü güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde Erol Tekin isimli bir kontrayı cezalandırmıştır. Bu şahıs 2017 ile 2018 yıllarında düşman ile işbirliği yapmak suretiyle, işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği çeşitli saldırılarda 8 arkadaşımızın ve 2 milisimizin şehadetinde rol sahibi olmuştur. Tüm kamuoyu bilmelidir ki bu şahısın cezalandırma sebebi, arkadaşlarımızın ve milislerimizin şehadetlerinde rolünün olmasıdır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, halkımıza ve değerlerine dönük yapılan kontra faaliyetlere karşı en sert biçimde cevap verecektir.

OREMAR’DA OPERASYON, AVAŞİN’E HAVA SALDIRISI

24 Eylül günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Oremar bölgesine bağlı Matê alanında başlattığı operasyon 25 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

27 Eylül günü saat 23.50’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.”