HPG: İşgalciler ağır silahlarla vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusunun Girê FM alanında ağır silahlarla vurduklarını belirtirken, işgalcilerin bir kez daha yasaklı silahlar kullandığını bildirdi.

Yazılı açıklamada bulunan HPG-BİM, “İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 1 kez yasaklı bomba, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Açıklama gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalcilerin saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

1. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                        

– 14 Kasım saat 12:30’da Girê FM Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapım çalışmaları yapan 1 kepçe hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşlarının ardından kepçe aracı çalışmalarını durdurmuş ve bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 15 Kasım saat 13:30’da Girê FM Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapım çalışmaları yapan 1 kepçe YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşlarının ardından kepçe aracı geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 16 Kasım saat 15:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 16 Kasım’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 16 Kasım’da Sîda, Çemço, Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”