HPG: İki gerilla komplo sonucu şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Doğubayazıt’ta iki gerillanın, Mehmet Nuri Özer isimli bir kontra tarafından “şehit” edildiği belirterek, “hesabı en ağır şekilde sorulacaktır” dedi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “26 Temmuz günü Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi yakınlarında 3 kişiden oluşan bir gerilla birliğimiz görevleri başında iken grup içerisinde bulunan Xemgin (Mehmet Nuri Özer) isimli kontra, Cigerxwin (Ahmet Doğuru) ve Sterk (Sümeyye Gezer) arkadaşlarımızı şehit düşürmüştür” diye belirtti.

Türk medyasında yer alan bazı iddiaları da yalanlayan HPG-BİM, şunları ifade etti: “İşgalci TC ordusu yaşanan bu olayı kendi zaferleri gibi havuz medyası aracılığı ile servis etmiştir. Güçlerimizce cezalandırılan Mevlüt Bengi isimli kontranın faillerinin öldürüldüğü yalan haberlerini de yayan işgalci devlet, bu komployu bir zafere çevirme çabasına girmiştir. Kontralaşan Xemgin unsuru, arkadaşlarımızı şehit düşürdükten sonra düşman güçlerini olay yerine getirmiştir. Burada güçlerimiz ile işgalcilere arasında herhangi bir çatışma söz konusu olmayıp tamamen bir komplodan ibarettir. İşgalci TC ordusu her operasyona çıktığında büyük darbeler aldığı Serhat eyaletimizde askeri olarak hiçbir faaliyet gösteremez durumda olduğu için Kirli savaş yöntemlerini kullanarak güçlerimize darbe vurmak istemektedir. İşgalci TC devleti bu tür kirli savaş oyunları ile hareketimiz karşısında başarılı olamayacaktır. Tüm yurtsever halkımız bunu bilmelidir ki Cigerxwin ve Sterk yoldaşlarımızın kanı yerde kalmayacak, bunun hesabı en ağır bir şekilde sorulacaktır.”

Her iki gerillanın kimlik bilgilerini şöyle verildi:

Kod Adı: Cigerxwin Amed
Adı Soyadı: Ahmet Doğuru
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Rahime – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2018 / Ağrı

Cigerxwin – Ahmet Doğuru

Kod Adı: Sterk Çarçella
Adı Soyadı: Sümeyye Gezer
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Hüsna - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2018 / Ağrı

Sterk – Sümeyye Gezer