HPG: Çukurca’da işgalci güçlere ağır darbe vuruldu

HPG-BİM, 28 Aralık günü Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Petrut, Xeregol ve Koordine tepeleri alanlarında Türk ordusuna ağır darbeler vurulduğunu duyurdu. HPG, 7 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, (HPG-BİM) 28 Aralık günü Çukurca’da Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgiler verdi:

Saat 09.20’de güçlerimiz, Petrut alanına bağlı Şehit Cudi tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Bir düşman mevziisinin etkili ve isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde mevzii tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 3 düşman askeri ise öldürülmüştür.

Saat 10.20 sularında Şehit Cudi tepesindeki ölü ve yaralı askerleri almak isteyen ve işgalci güçlere ait bir skorsky tipi helikopter ve çevresindeki bir grup asker güçlerimizin hedefi olmuştur. Yapılan vuruşlar sonucunda Skorsky helikopter darbelenirken 1 asker de öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Saat 09.30 sularında güçlerimiz, Koordine tepesinde bulunan düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz aynı gün saat 10.30 sularında Xeregol tepesindeki düşman birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan mevzii ve düşman barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

TOPLAM 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Gerçekleşen bu eylemlerin sonucunda; tespit edilebilen 7 asker öldürülürken, 2 asker yaralanmış ve 1 skorsky tipi helikopter de darbelenmiştir.

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

28 Aralık günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları;

Saat 10.20’de Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanını, saat 10.30’da Xakurke bölgesine bağlı Mislokê alanını bombalamıştır.