HPG: Çetin Serhat yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, Temmuz ayında Dersim’de yaşamını yitiren HPG gerillası Musa Çetiner’i (Çetin Serhat) saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim’de şehit düşen HPG gerillası Musa Çetiner’e (Çetin Serhat) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“PKK öncülüğünde halkımızın yürütmüş olduğu büyük özgürlük mücadelesi her geçen gün derinleşerek yeni boyutlar kazanmaktadır” denilen açıklamada, “Halkımız, faşist ve sömürgeci Türk devletinin uluslararası gericiliği de arkasına alarak gerçekleştirmiş olduğu çok yönlü imha saldırılarına karşı topyekûn direnişle yanıt vermektedir. Halkımıza köleliği ve onursuzluğu dayatan soykırımcı saldırgan güçlere karşı halk ve hareket olarak büyük bedeller pahasına yürütmüş olduğumuz direnişin tarihsel önemde olduğu son derece açıktır. Soykırımcı-katliamcı politikaları boşa çıkartıp yenilgiye uğratan bu görkemli direnişte kahraman şehitlerimizin rolü belirleyicidir. Önder Apo’nun en özlü takipçileri olan şehitlerimiz hiçbir kaygıya düşmeden canlarını ortaya koyarak düşmanın tüm vahşi saldırılarını boşa çıkarmayı bilmişlerdir. Halkımız kahraman şehitlerimiz sayesinde başı dik ve onurunu koruyan bir halk olmasının haklı gururunu bugün derinliğine yaşamaktadır. Halkımız şehitlerimizin eşsiz fedakarlığı sayesinde özgürlük mücadelesini günümüze kadar başarıyla yürütmüştür. Bu özellikleri ile Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve onun kahraman şehitleri büyük bir bütünleşmeyi yaşamışlardır. Halkımız insanlık ve onur adına ne kazanmışsa her şeyi şehitlerimiz sayesinde kazanmıştır. Bu bakımdan halk ve hareket olarak varlığımızı şehitlerimize borçluyuz “ diye belirtti.

PÜLÜMÜR’DE ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG, “Faşist ve soykırımcı Türk devletine karşı yürütmüş olduğumuz topyekûn direniş mücadelesi içerisinde şehit vermiş olduğumuz yoldaşlarımızdan birisi de Çetin arkadaşımız olmuştur. Temmuz ayı sonlarında Dersim-Pülümür alanında düşmanın gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda yaşanan çatışma ve hava saldırılarında Çetin arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

ZAGROSLARDAN DERSİM’E

HPG açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Çetin Arkadaş özgürlük mücadelesi saflarına katıldıktan sonra uzun yıllar boyunca Kürdistan’ın birçok bölgesinde büyük bir azim ve fedakarlıkla görev yürütmüştür. Zagroslardan Serhat’a ve Dersim sahasına kadar birçok savaş alanında bütün enerjisi ve gücü ile çalışmalara katılım sağlamıştır. Mücadeleye katıldığı ilk andan itibaren Önder Apo’ya ve şehitlerimize layık olmak için yoğun bir çabanın içerisinde olmuştur. Halkına, partisine ve yoldaşlarına büyük bir bağlılık temelinde çalışmalara özlü bir tarzda her zaman katılmayı bilen bir yoldaşımız olmuştur. Cesareti, fedakarlığı ve emekçi yanları ile yoldaşlarının gönlünde taht kurmasını bilmiştir. Yaşamdaki sadeliği ve mütevaziliği ile yoldaşlarının büyük saygınlığını kazanmıştır. Çetin arkadaş, mücadelenin zorlukları ne olursa olsun her zaman öncü düzeyde katılmayı kendisine esas alan cesur ve yiğit bir yoldaşımızdı. Büyük militan özellikleri ile yoldaşlarına güven vermiş ve yoldaşlarının her zaman savaşın en zorlu alanlarında birlikte olmak istediği bir arkadaşımız olmuştur. Partimizin ve mücadelemizin kendisine yüklemiş olduğu bütün görevleri büyük ve küçük hiçbir ayrıma gitmeden büyük bir disiplin ve devrimci ciddiyetle ele alıp başarı ile yürütmüştür. Savaşçılıktan HPG askeri konsey üyeliğine kadar bütün görevleri aynı devrimci heyecan ve bilinçle ele alıp büyük bir özveri ile yürütmüştür. En son şehit düştüğü ana kadar devrimci militan duruşundan taviz vermeyerek halkımıza ve mücadelemize layık olmayı kendisine esas almıştır.

KARARLILIĞINI ÖRNEK ALACAĞIZ

Biz geride kalan mücadele arkadaşları olarak Çetin arkadaşımızın devrimci mücadeledeki kararlılığını kendimize örnek alarak  özgürlük yürüyüşümüzü zaferle taçlandırarak Önderliğimize ve şehitlerimize layık olmayı kendimize esas alacağız. Çetin arkadaşımızı ve kahraman şehitlerimizi asla unutmayarak idealleri olan özgür Kürdistan’ı yaratarak yaşatacağız. Çetin arkadaşımızı ve kahraman şehitlerimizin intikamını almak için faşist Türk sömürgeciliğine karşı daha amansız bir mücadeleyi yürüteceğimizin sözünü yineliyoruz. Başta değerli şehidimizin ailesi olmak üzere bütün yurtsever halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen Çetiner’in kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Çetin Serhat
Adı Soyadı: Musa Çetiner
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Sultan - Medet
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2018 / Dersim