HPG: 9 asker öldürüldü, 1 ajan cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), düzenlenen birçok gerilla eyleminde Yüksekova ve Çukurca’da 9 askerin öldürüldüğünü, Amed’de ise bir ajanın cezalandırıldığını açıkladı.

HPG-BİM, Yüksekova’da etkili bir eylem gerçekleştirildiğini belirterek 7 askerin öldüğünü bildirdi. Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“22 Mayıs günü saat 15.10’da güçlerimiz; Hakkari’nin Gever(Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde toplanan bir grup askere yönelik ferdi silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Mevzileri de etkili bir şekilde vuran güçlerimiz; bu eylemde 7 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu çevresindeki alanı bombalamıştır. Bu eylem Mayıs ayı şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir.”

Aynı gün Çukurca’da da bir eylem gerçekleştirildi. HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“22 Mayıs günü saat 10.45’te güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Havan tepesine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Mevzilerin ve çadırların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülürken birçok mevzi ve çadırda da darbelenmiştir.”

Açıklamada Amed’de bir ajanın cezalandırıldığı bildirildi:

“Amed’de Mahmut Taşkıran isimi ajan 2016 yılında düşmanın işbirliği ile Hareketimize karşı birçok suça karışmış ve gerillalarımıza karşı komplo düzenlemiştir. Güçlerimiz bu şahsı bir süre gözaltına aldıktan sonra uyarılıp serbest bırakmıştır. Bu şahıs uyarılmasına rağmen yine aynı kirli planlar içiresinde yer almıştır. Bunun üzerine gerillalarımız 22 Mayıs günü saat 22.00’de Hazro'ya bağlı Berbuş boğazında bu şahsı cezalandırmıştır.”