HPG: 6 Türk askeri öldürüldü

Gerillalar Botan, Dersim, Xakurkê ve Bitlis’te gerçekleştirdiği eylemlerde 6 Türk askeri öldürüldü, 1 Kirpi tipi zırhlı araç da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“27 Haziran günü saat 06.30'da Şırnak'ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Yekmalê karakoluna yönelik YJA Star güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Botan'da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 27 Haziran günü saat 06.00'da Gabar Dağı’na bağlı Zıvıngê ve Güvenlik tepesi karakolları arasında yol güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz tarafından denetime alınan işgalci TC askerleri hedef alınarak etkili bir biçimde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra zırhlı araçlarla müdahale etmek isteyen işgalciler yoğun ateş altına alınmış ve Kirpi tipi 1 zırhlı araç da darbelenmiştir.

İşgal harekâtına yönelik Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında; 28 Haziran günü saat 23.00 sularında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şekif Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

28 Haziran günü Dersim’in Hozat ilçesinde askerlerin ve kontraların içinde bulunduğu bir araç YJA Star güçlerimiz tarafından denetime alınmıştır. Uzun bir süre denetimde tutulan bu araç Yenibaş karakolu yakınlarda vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman aracı darbelenirken araç içinde bulunan 1 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

29 Haziran günü (bugün) saat 04.30'da güçlerimiz, Bitlis il merkezi ile Hizan ilçesi arasında bulunan yol üzerindeki kontrol noktasına yönelik bir eylem düzenlenmiştir. İşgalci TC askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylem sonucunda 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

HAVA SALDIRILARI

Hava saldırılarına ilişkin de bilgi veren HPG, “27 Haziran günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kumri alanını bombalamıştır.

28 Haziran günü saat 22.30'da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Duhok'un Amediye ilçesine bağlı Tepe Amediye alanı ile Sergelê köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.