HPG: 4 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 1 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 15 kez kimyasal silah ve 3 kez de yasaklı bombalarla bombalamıştır. Aynı zamanda 4 kez savaş, uçakları onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

15 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir. Buna göre;

07:00 ve 19:20 saatlerinde hareketli timlerimiz işgalcileri suikast taktiğiyle vurmuş, 2 işgalciyi cezalandırmıştır.

08:30, 13:30, 14:00, 15:00 ve 15:30 saatlerinde hareketli timlerimiz işgalcileri ferdi ve ağır silahlarla 5 kez vurarak darbelemiştir.

Öğlen saatlerinde gerilla direniş mevzilerine doğru ilerlemek isteye işgalciler güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Akşam saatlerinde işgalcilerin gerilla direniş mevzileri çevresine yerleştirdiği 1 mobesse kamera sistemi YJA Star hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

15 Aralık saat 16:30’da Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Aralık’ta 08:30 ve 16:00 saatleri arasında Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 15 kez kimyasal silahlarla ve 3 kez de yasaklı bombalarla bombalanmıştır. Aynı zamanda işgalciler araba lastiği ve plastik malzeme yakarak çıkan zehirli dumanları gerilla direniş mevzilerine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Aralık’ta Xakurkê’nin Geliyê Lolan alanı ile Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

15 ve 16 Aralık’ta Çemço, Sîda ve Girê FM Direniş Alanları ile Xakurkê’nin Girê Şehîd Hakî, Girê Şehîd Kamuran ve Geliyê Lolan alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”