HPG: 3 işgalci öldürüldü, Kobra helikopter darbelendi

HPG/YJA Star gerillaları Xakurke ve Iğdır’da işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 3 türk askeri öldürülürken, 1 Kobra tipi helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şu ayrıntılara yer verildi:

IĞDIR

“Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 25 Mayıs günü saat 16.20’de Iğdır’ın Başaran karakolunun bir tepesine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

XAKURKE

Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna yönelik güçlerimizin eylemleri aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda;

25 Mayıs günü saat 18.00’da güçlerimiz, Xakurke bölgesine bağlı Eli Direj boğazında konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin konumlandığı mevzilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır. Gece saatlerine doğru işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün saat 21.00’da işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile Xakurke’ye bağlı Lêlîkan tepesine indirme yaptığı esnada alana destek amaçlı gelen kobra tipi helikopterler güçlerimizin hedefi olmuştur. 3 koldan yoğun ateş altına alınan 1 Kobra tipi helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

BİTLİS

İşgalci TC ordusu bir süredir Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Axpik vadisinde yeni bir karakol yapmaktadır. 20 Mayıs günü güçlerimiz, karakol inşaatında çalışan düşmanın iş makinelerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Burada hedeflenen bir dozer güçlerimizce yakılarak imha edilmiştir.

HAVA SALDIRISI

25 Mayıs günü saat 13.30 ile 14.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Faxır ve Mıslokê alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”