HPG: 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Medya Savunma Alanları’na bağlı Çemço alanında 1 Ocak günü ağır silahlarla gerçekleştirdiği eylemde 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda gerilla alanlarını 3 kez savaş uçaklarıyla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

1 Ocak 08:00 ve 12:00 saatleri arasında Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce 3 kez ferdi ve 3 kez ağır silahlarla vurularak, darbelenmiştir.

1 Ocak saat 11:30’da Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Aralık ve 1 Ocak’ta Garê’nin Gundê Dereşê çevresi ile Metîna’nın Serê Metîna alanı savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.

1 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”