HPG: 16 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Gerillalarca gerçekleştirilen eylemlerde 16 işgalci cezalandırılırken, 8’i de yaralandı. 1 mevzi ve 1 kalkan da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası yeni dönem profesyonel gerilla taktiklerini ustaca pratikleştirerek, sahip olduğu yüksek vuruş kabiliyeti ve sonuç alıcı tarzıyla işgalcilere en beklenmedik anda ağır darbeler vurmaya devam etmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 16 işgalci cezalandırılmış, 8 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 mevzi ve 1 kalkan da imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 4 kez yasaklı bombalar, 3 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

8 Kasım 08:00 ve 10:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla 2 kez vurularak darbelenmiştir.

8 Kasım saat 11:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerine doğru ilerleyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Saat 16:00’da tekrar ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

6 Kasım saat 12:00’da Zaxo’daki Bêgova’ya bağlı Girê Biyê karakolunda bulunan işgalciler hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. İşgalcilerin ağır silahlarla vurulduğu bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci yaralanmıştır.

8 Kasım saat 05:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

8 Kasım saat 06:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 5 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir.

8 Kasım’da işgalcilerin, güçlerimizin görüş alanını engellemek için Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzilerine halatlarla yerleştirdikleri kalkanlar saat 10:00’da güçlerimizce imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

6 Kasım’da Şêxzade’ye bağlı Girê Zirara Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler denetim altına alınmıştır. Hareketli timlerimiz bu işgalcileri bir süre takip ettikten sonra sabotaj taktiğiyle etkili bir şekilde vurmuştur. Bu eylemde 5 işgalci cezalandırılmış ve 7 işgalci yaralanmıştır.

8 Kasım saat 11:50’de Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

8 Kasım saat 13:50’de Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Kasım’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzileri yasaklı bombalarla 4 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

7 Kasım’da Metîna’nın Golka alanı savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.

8 Kasım’da Çemço, Sîda, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır