HPG: 1 mobesse imha edildi

Kurdistan Özgürlük gerillasının eylemleri kesintisiz devam ediyor. Çemço alanında gerçekleştirilen eylemde 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 2 kez yasaklı bomba, 13 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Ocak saat 17:00’da işgalcilerin Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri çevresine yerleştirdikleri 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

30 Ocak saat 11:00’da Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

27 Ocak saat 05:15’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

29 ve 30 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

13, 26, 27 ve 28 Ocak’ta Avaşîn’e bağlı Stûnê, Şûkê, Dola Maran, Dola Konferans ve Geliyê Avaşîn alanları ile Girê Cûdî, Girê Bihar ve Girê Amediyê Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 13 kez bombalanmıştır.

26, 27, 28 Ocak’ta Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”