HPG: 1 mevzi ve 1 bomba atar imha edildi

Hareketli timlerin eylemleri kesintisiz devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 mevzi ve 1 bomba atar silahı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması  şöyle:

"Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 bomba atar silahı imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 19 kez kimyasal silah, 2 kez yasaklı bomba ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda gerilla alanları savaş uçaklarıyla 13 kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

20 Ocak saat 08:00’da Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 1 mevzi ve içindeki bomba atar silahı imha edilmiştir.

20 Ocak 09:30, 11:00 ve 16:20 saatlerinde Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 3 kez vurularak darbelenmiştir.

20 Ocak saat 16:20’de Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

20 Ocak saat 09:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

20 Ocak saat 21:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

20 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 19 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

20 Ocak 13:00 ve 14:30 saatlerinde Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

19 ve 20 Ocak’ta Girê Cûdî Direniş Alanı ve Garê’nin Kanîsarkê, Deriyê Hirçê, Girê Zengil, Gundê Guzê ve Deşta Kafya alanları ile Xakurkê’nin Berdesorê alanı savaş uçaklarıyla 13 kez bombalanmıştır.

20 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”