Heyva Sor'dan Efrîn ve Kuzey Kurdistan'a Ramazan yardımı

Yardım kurumu Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı dolayısıyla yürüttüğü fitre ve zekat kampanyası çerçevesinde Efrîn ve Kuzey Kürdistan'a 260 bin euro maddi yardım gönderdi.

Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı vesilesiyle başlattığı fitre ve zekat kampanyası çerçevesinde, Türk devletinin işgali ve saldırıları nedeniyle Şehba bölgesine göç etmek zorunda kalan Efrînlilere 60 bin Euro gönderdi.

Kurum,  Türk devletinin yıkımına maruz kalan Sûr, Cizîr, Şirnex, Silopî Hezex, Nisêbîn ve Gever halkı için de 200 bin euro olmak üzere toplamda 260 bin euro değerinde gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 

'SİVİL HALKI KATLETTİLER, ÇOCUKLARI YETİM BIRAKTILAR'

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türk devletinin 2015 yılı sonbaharından itibaren Gimgim ilçesinden başlayarak devamında Silopî, Sûr, Cîzre, Nisêbîn, Dêrik, Kerboran, Hezex, Gever ve Şirnex gibi Kürdistan il ve ilçelerinde sivil halkı katlettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Saldırılarda yüzlerce sivil insan devlet güçleri tarafından katledilmiş, yüzlerce insan yaralanmış ve halka ait binlerce ev tank ve top atışlarıyla yıkılmıştır. Bunun yanında yüzlerce çocuk yetim kalmış ve binlerce aile de evsiz bırakılarak yardıma muhtaç hale getirilmiştir. Yine Türk devleti ve çetelerinin 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren Efrîn'e yönelik barbarca saldırıları ve işgali nedeniyle göç etmek zorunda bırakılan ve Şehba bölgesinde ağır şartlar altında yaşamaya çalışan yüz binlerce Efrînli bulunuyor.

Heyva Sor a Kurdistanê, tüm inanların bayramını kutlayarak, kampanyalarına destek veren herkese teşekkür etti.