Hewlêr-Maxmur hattında ayları deviren direniş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Hewlêr-Maxmur hattındaki süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri ayları devirdi. Hewlerê’deki greve dört ayı, Maxmur’daki iki ayı aştı.

HEWLER: Hewlêr’de Nasır Yağız’ın yürüttüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 122 gündür sürüyor. Yağız’ın grevi üç bin saate yaklaşırken, sağlık sorunları da ağırlaşmaya devam ediyor. Yağız, özellikle uykusuzluk sorunu yaşarken, bedeni her geçen gün biraz daha bitkin düşüyor. Yağız, en az 1 Ocak günü, açlık grevinin 73’üncü gününde hastaneye kaldırılmış ancak tedaviyi reddetmişti.

HDP Hewlêr bürosunda yürütülen Yağız’ın grevine paralel olarak süresiz-dönüşümlü açlık grevi de yürütülüyor. Son 122 günde, 61 grup bu greve dahil oldu.

MAXMUR: Bir diğer süresiz-dönüşümsüz açlık grevi de Maxmur mülteci kampında yürütülüyor. İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Fadile Tok, 62 gündür açlık grevi eyleminde bulunuyor. Tok, 16 Aralık’ta açık grevi eylemine başlamıştı.

Maxmur’da dönüşümlü olarak yürütülen açlık grevi ise 94’üncü gününde. Şimdiye kadar 33 grup dönüşümlü greve katıldı. Son grubun, grevi devralması sırasında bir açıklama yapan eylemci Ahmet Özer, bu açlık grevi eylemi ile faşist saldırıları kıracaklarını belirtti.

SÜLEYMANİYE: Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği öncülüğünde yürütülen süresiz-dönüşümlü açlık grevi 99’uncu gününe girdi. Bu greve en son 50’nci grup dahil oldu.

Tevgera Azadi’nin Germiyan Bölge Meclisi üyesi Gulebax Celal de yaklaşık bir haftadır süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi yürütüyor. Celal’in grevi 5’inci gününde.

Ayrıca Penciwên ilçesine bağlı Tatan köyünde Fatma Ehmed de bir haftadır açlık grevi yaparken, Herêm Mehmud’un açlık grevi 28’inci gününde devam ediyor. Bir diğer açlık grevi eylemcisi Şeyma Ednan, bir aylık açlık grevi eylemi başlatmıştı. Ednan’ın grevi 20’inci gününde.