Hewler'de parlamenter Maruf'a silahlı saldırı

Hewler'de parlamenter Rabun Maruf bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Başından yaralanan Maruf, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Eski YNK ve ardından Goran hareketine geçen şimdi de Yeni Nesil hareketi'nde olan parlamenter Rabun Maruf bugün Güney Kürdistan'ın Hewler şehrinde 12 Mayıs'da yapılacak parlamento seçimlerine ilişkin basın açıklaması yaptığı sırada bir grubun silahlı ve taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda başının çeşitli yerlerinden yaralanan Maruf tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları Maruf’a saldırıda bulunan grubun Hewler'deki İngiliz köyü olarak bilinen siteden çıkan bir grup olduğuna dair bilgiler verdi.

SEÇİM ÖNCESİ SALDIRILAR ARTTI

12 Mayıs'da yapılacak Irak seçimlerine ilişkin propaganda sürecinin başlamasından bu yana Hewler'de YNK’li bağımsız yüksek seçim kurulu idari işler müdürü Farıs Muhammed, Family Moll önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ardından Şeqlawada Goran Hareketi parlamenter adayı ve Yeni Nesil Hareketi Duhok adayı Kamuran Berwari de Zaxo'da taşlı sopalı saldırıya uğramıştı.