Hewlêr’de 4 HDP’li gözaltına alındı, serbest bırakıldı

HDP Kürdistan Bölgesi Temsilciliği’nin 4 yöneticisi Hewlêr Asayişi tarafından gözaltına alındı. HDP’liler daha sonra serbest bırakıldı.

Alınan bilgilere göre HDP Kürdistan Bölgesi Temsilciliği’nin 4 yöneticisi, Ranya’dan dönerken Hewlêr’deki girişindeki kontrol noktasında gözaltına alındı.

Gözaltına alınaların, Mizgîn Ari, Müzzeyen Güneş, Abid İke ve Abdurrahman Sevgat olduğu öğrenildi. Mizgin Ari, gözaltılar için gerekçe sunulmadığını söyledi. HDP’li yöneticiler Hewlêr Merkez Asayişi’ne götürüldükten sonra serbest bırakıldı.

KDP’ye bağlı güvenlik birimlerinin son zamanlarda HDP’lilere yönelik artan baskıları dikkat çekiyor.

21 Ağustos günü de HDP üyesi Erdem Murat Savda, resmi yollarla Başûr (Güney) ile Rojhilat (Doğu) sınırı arasındaki Hacı Umran kapısından geçmek isterken gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmıştı. Savda, Türkiye’de siyasi gerekçelerle hakkında açılan davalardan dolayı 5 yıl önce Güney Kürdistan’a gelmişti.

Hewlêr Asayişi, 1 Ağustos’ta çağırdığı HDP üyesi Mehmet Vefa Kocaklı’yı da gözaltına almış ve 20 gün boyunca gözaltında tutmuştu. Kocaklı, 21 Ağustos’ta Rojava’ya sınırdışı edilmiş, Hewlêr ve Dıhok’a girişi yasaklanmıştı.