'Helmet yoldaş şahsında halklarımızın kazanımları hedeflenmiştir'

KCK Genel Başkanlık Konseyi: Bu hainane, namert ve hunharca saldırıyı gerçekleştiren güçleri ve destekçilerini büyük bir nefretle kınıyoruz. Değerli dava yoldaşımızın kanını yerde bırakmayacağımızın sözünü yineliyoruz.

KCK Genel Başkanlık Konseyi, Türk devletinin yerel işbirlikçilerin desteğiyle gerçekleştirdiği ve KCK Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerip (Helmet) ve iki yoldaşının yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

KCK Genel Başkanlık Konseyi’nin açıklaması şöyle:

“KCK Genel Başkanlık Konseyi üyemiz Diyar Xerip yoldaş (Helmet) ile Şahin ve Devran yoldaşlarımız, 5 Temmuz günü Kandil alanına faşist sömürgeci-soykırımcı Türk devletinin yerel işbirlikçilerin de desteğiyle yaptığı hava saldırısı sonucunda şehit düşmüşlerdir. Böylelikle Kürdistan halkı, büyük bir öncüsünü, hakikat savaşçısını, bilinç deryasını iki yiğit yoldaşıyla birlikte bağrına basmıştır. Başta Başkan Apo’nun, değerli şehit ailelerimizin, Kürdistan halkının ve tüm yoldaşlarının başı sağ olsun. Bu hainane, namert ve hunharca saldırıyı gerçekleştiren güçleri ve destekçilerini büyük bir nefretle kınıyoruz. Değerli dava yoldaşımızın kanını yerde bırakmayacağımızın sözünü yineliyoruz.

GERİLLA KARŞISINDA YENİLEN İŞGALCİLER BÖYESİ HAİNCE SALDIRILARA BAŞVURUYOR

26 Mayıs 2019’dan bu yana Xakurkê ve Bradost alanları başta olmak üzere Güney Kürdistan’a yönelik faşist Türk sömürgeciliği neo-osmancılık zihniyetiyle işgal harekâtını başlatmıştır. Ancak Kürt halkının cesur ve yiğit evlatları olan kahraman gerillalarımızın duruşu karşısında istediği sonucu alamamıştır. Ağır bir yenilgiye uğrayan, işgalci güçler böylesi haince saldırılara başvurmuşlardır.

Helmet yoldaş şahsında yapılan bu haince saldırı Kürt halkına ve özgürlük mücadelesine yapılmıştır. Özgürlük Hareketi ilk günden itibaren toplumsallaştıkça, halkların kardeşliğini ve birliğini pekiştirdikçe, ulusal birlik çalışmalarında ısrarlıca mücadeleyi yükseldikçe ve güçlü bir alternatif olarak halkımızın güven ve desteğini kazandıkça bu tür saldırılarla çalışmalarımız sabote edilmek istenmektedir. Bu saldırı, ideolojik ve siyasi olduğu kadar tüm halklarımızın kazanımlarını da hedeflemiştir.

MAM ZEKİ VE HELMET YOLDAŞLAR DİRENİŞ SEMBOLÜ OLMAYA DEVAM EDECEK

Sömürgeci-soykırımcı Türk devletinin ve ihanet şebekelerinin Güney Kürdistan’a yönelik işgalini kalıcılaştırmaya çalıştığı bir dönemde Helmet yoldaşı hedeflemesi, Güney halkımızın işgalci Türk devletine karşı biriken büyük yurtseverlik öfkesinin örgütlü ve sonuç alıcı bir direnişe dönüşmesinin önüne geçmek içindir. Ancak Türk sömürgecileri Başur halkının ihanet ve sömürgeci işgale karşı büyüyen direnişinin örgütlenmesinin önüne geçemeyecektir. Helmet yoldaş dün bu direnişin pratik-politik öncülüğünü yapıyordu, bundan sonra da bu direnişin çizgisi, ruhu ve en yüksek moral değeri olarak öncülük görevini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.

Nasıl ki, Şengal’de benzer alçakça saldırıya maruz kalan Mam Zeki Şengali yoldaş, bugün Şengal halkının birliğinin, ittifakının, direnişinin ve özgürlüğünün çizgisi ve manevi öncülüğünü yapıyorsa, Helmet yoldaşımızda Kürt ulusal birliğinin, demokratikleşmenin, sömürgeciliğe karşı direnişin sembolü olmaya devam edecektir.

Helmet yoldaş, Güney Kürdistanlı bir aydın genç olarak, çocukluğundan itibaren Güney Kürdistan’da faşist Saddam diktatörlüğü tarafından gerçekleştirilen soykırım ve katliamlar olmak üzere birçok soykırıma, Enfal’e ve katliamlara tanık olmuştur. Büyük bir öngörü ve bilinçle tercihini Kürdistan özgürlük gerillasından yana yapmış ve dağlara koşmuş, Önder Apo ile buluşmuştur. Derin bir tarih bilinciyle Kürdistan gerçekliğini, düşmanlarımızın politikalarını görerek, ideolojik-siyasi tercihini ortaya koymuştur. Çeyrek asırlık mücadele pratiğinde, bu tercihinde derinleşmiş ve gerçek bir öncü düzeyine yükselmiştir.

Helmet yoldaş, Kürt halkının ve tüm halkların özgürlük ve demokrasi içinde yaşaması inancıyla nefes nefese bir mücadele yürütmüştür. Helmet yoldaş Güney halkının en derin yurtseverliğini yaşayan, halkın acısını hisseden bir öncü yoldaşımız olarak Kürdistan halkının birliğini ve özgürlük davasını zaferle taçlandırmak için her türlü bireysel tercih ve arayışlarını bir yana bırakarak, kendisini tümüyle mücadeleye adamıştır.

GÖREVLERİNİ BÜYÜK BİR AŞK VE TUTKUYLA YERİNE GETİRMİŞTİR

Kürt halkının birliği ve diğer halklar, inançlarla eşit-özgür geleceği için ne gibi bedeller verilmesi gerekiyorsa gözünü kırpmadan ve tereddüt etmeden verilen her düzeydeki görevlerini büyük bir tutku ve aşkla yerine getirmiştir. Fedakâr, özverili, mütevazi, günün her saatini Kürt halkının özgürlük mücadelesi için çalışarak geçirmiştir.

Helmet yoldaş, özgürlüğe olan sonsuz bağlılığıyla, Kürdistan halkının ulusal birliğini sağlamak için gösterdiği duyarlılıkla, bilinçli ve aydın kişiliğiyle, mütevazi yaşam duruşuyla her zaman ve her yerde örnek alınacak bir yoldaşımız olarak bizlerin ve tüm halkımızın yüreğinde ve bilincinde sonsuza değin yaşamaya devam edecektir.

KİRLİ OYUNLAR HELMET’ÇE BOŞA ÇIKARILACAKTIR

Faşist sömürgeci-soykırımcı Türk devleti, yerelde dayandıkları tüm güçler bunu çok iyi bilmelidir ki, Helmet yoldaşımızın şahadeti Kürt halkının kazanımlarını yok sayan ve özelde Güney Kürdistan parçasına dönük planlanan kirli oyunları Helmetçe boşa çıkartılacaktır.

Bir kez daha Genel Başkanlık Konseyi üyemiz Diyar Xerip yoldaşı saygı ve minnetle anıyor onun şahsında tüm kahraman ölümsüz şehitlerimize ve Önderliğimize olan bağlılığımız temelinde, onların hayali ve amacı olan demokratik ulusu inşa ederek halkların ortak birliğini sağlama konusundaki kararlılığımız daha fazla derinleşmiş ve kesinleşmiştir.

Sömürgeci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Helmet yoldaş başta olmak üzere Şahin ve Devran yoldaşların anısını yaşatmak ve hayallerini gerçekleştirmek için başta Başurê Kürdistan halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını, dostlarını, tüm Kürdistan gençliğini ve kadınlarını birlik ve beraberliğini güçlendirmeye, Türk sömürgeci işgalcilerine karşı direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”