Hedef hayalet bölge yaratmak!

İşgalci Türk ordusunun Bradost alanına dönük işgal saldırılarının yoğunlaşması, bölgede yaşayan sivillerin yaşamını da olumsuz etkiliyor. Türk ordusu, bölgeyi insansızlaştırmak istiyor.

İşgalci Türk ordusunun Türkiye – İran – Irak bileşkesinde yer alan stratejik Xakûrkê ve Bradost alanına yönelik işgal saldırılarını derinleştirmek istemesi nedeniyle bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türk ordusu, sınır hattında bulunan tepelerdeki asker ve askeri teknik donanımını arttırırken konumlandığı sınır hatlarındaki tepelere paralel olarak daha içleride bulunan tepelerde de üslenmeye ve karakollar kurmaya başladı. Bu konuşlanma, fiili bir tampon bölgenin de oluşmasına yol açmış durumda. Paralel bu iki bölge arasında özel gizle birlikler tarafından yoğun pusulama yapılıyor. Alanda bulunan köylülerin tarla, bahçe ve yaylalara gidiş yolları olduğu için köylüler de bu pusulara düşürülüyor. Bölge halkının alana girişine kesinlikle izin verilmiyor.

GEÇİM KAYNAĞI YOK EDİLİYOR

Obüs ve havan saldırılarının yanı sıra savaş uçaklarının bombardımanına maruz kalan Başûrê Kurdistan’da yaşanan saldırılardan en çok etkilenen Bradost köylüleri oluyor. Bradost bölgesinde hayat felç edilmiş durumda. İşgalci Türk ordusunun Bradost bölgesinde kış aylarından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda sivil yaralanırken, çok sayıda sivil yerleşim yeri obüs, havan ve savaş uçaklarının bombardımanı sonucu maddi hasara uğradı. Onlarca hayvan telef oldu, çok sayıda tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Böylece bölge halkının yegane geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sekteye uğramış durumda.

KORUCULUK, AJANLIK DAYATILIYOR

Tarım ve hayvancılık yapamayan yöre halkına ajanlık, koruculuk tek geçim kaynağı olarak dayatılıyor. Operasyonlara karşı rahatsızlığını dile getiren bölge halkı, işgalci Türk ordusunun kendilerine HPG ve YJA Star gerillalarına karşı savaşmayı dayattığını belirtiyor. Sınır hattına yapılan yoğun askeri sevkiyat ve en önemlisi de bölgede hareket eden gizli birlikler, halkı kaygılandırıyor.

TOPRAKLARIMIZI TERK ETMEYECEĞİZ

Bermize, Yeşime, Lêlîkan ve Kolit köyleri ile çevredeki diğer köylerde yaşayan köylüler, evlerinin hasar gördüğünü, maddi olarak büyük bir kayıp yaşadıklarını hatırlatıyor. İşgal saldırıların amacının Kürt halkını Bradost bölgesinden göçertmek olduğunu vurgulayan köylüler, topraklarını terk etmeyeceklerini, Kürt halkının göçertme ve açlıkla terbiye politikalarına boyun eğmeyeceğini söylüyor.

BARZANİ VE KDP SESSİZ

Sivil yerleşim yerlerini savaş uçakları, obüs ve havanlarla bombalayan işgalci Türk ordusu, Bradost alanını Kürtsüzleştirerek hayalet bölgeye çevirmek istiyor. 14 Aralık 2017’de başlatılan ve 11 Mart 2018 günü yeni bir boyut kazandırılan işgal saldırı karşısında Barzani ve KDP sessizliğini koruyor. Gerilla komutanları ise işgal saldırılarının Barzani ve KDP’den bağımsız gelişemeyeceğini belirtiyor. Bradost bölgesi köylüleri de gerillayı teyit edip Barzani ve KDP’nin sömürgeci Türk devleti ile anlaştığını; Heci Beg’de sınır kapısı açılacağını kaydediyor.