HDP Van: Siyasi soykırıma diz çökmeyeceğiz!

HDP Van İl Örgütü, son günlerde artan gözaltı ve tutuklamaları protesto etti.

HDP Van il ve ilçe örgütlerine yönelik gerçekleşen siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi. HDP il binasında düzenlenen toplantıya HDP il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

'ALIŞMAMIZI BEKLİYORLAR'

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, 3 yıldır partilerine ve emek örgütlerine karşı çok yönlü tutuklama ve gözaltı operasyonlarının gerçekleştirildiğini söyledi. “Özellikle HDP ve bileşenlerimize yönelik olarak, eş genel başkanlarımız dahil, milletvekili ve belediye eş başkanlarımız tutuklandı" diyen Dede, 2015'ten bu yana siyasi soykırım operasyonlarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Dede, şunları kaydetti: "8 Mart ve Newroz'u kutladığımız bu ay içerisinde, aralarında Çaldıran ilçe eş başkanımız, Başkale ilçe yöneticilerimizin de bulunduğu 300 kişi gözaltına alındı. Son olarak İpekyolu İlçe Eş Başkanımız Tahirhan Sayyiğit’in de aralarında bulunduğu 12 parti üyemiz gözaltına alındı. Öğrendiğimiz kadarıyla asılsız bir ihbara dayanan bir soruşturma yürütülüyor. İlçe binamıza yönelik baskın ve aramalar yapıldı. Bizim alışmamızı bekliyorlar, ama hiçbir şekilde hukuksuz uygulamalara alışmadık, alışmayacağız. Biz gözaltında bulunan eş başkanımız ve halkımızın derhal serbest bırakılarak partimiz üzerinde yürütülen tutuklama politikalarına son verilmesini istiyoruz.”

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Dede, ayrıca Dünya Avukatlar Günü vesilesiyle şu mesajları da verdi:

"Geçmişten bu yana emekçilerin, devrimcilerin, akademisyenlerin, öğrencilerin yanında olan, her nerede bir hukuksuzluk yaşanıyorsa meslek etiğine uygun bir duruş sergileyen değerli hukukçu avukatlarımızın Dünya Avukatlar Günü'nü Tahir Elçi şahsında kutluyoruz.

Bir kez daha gözaltı ve tutuklama furyasına karşı asla diz çökmeyeceğimizi, asla demokrasi ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz.”